Previous Page  8 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 8 / 44 Next Page
Page Background

LSBL investeert

in vakmanschap

mét vakmanschap

Het bestaan van LSBL heeft natuurlijk alles

te maken met de behoefte uit de bran-

che en de zoektocht naar gedegen opge-

leid personeel is groot. Met de constante

stroom aan ontwikkelingen – vooral bin-

nen de industriële bakkerijen – wordt er

wat anders gevraagd van werknemers. Een

operator heeft binnen een industriële bak-

kerij een zeer belangrijke taak. Om hem

of haar optimaal voor te bereiden op alles

wat er bij komt kijken, biedt LSBL trainin-

gen op maat aan. “Alle opleidingsvragen

die bij een bedrijf aan de orde komen bin-

nen voedingsmiddelenindustrie willen wij

kunnen beantwoorden. De kern is vakspe-

cifieke trainingen geven”, zo citeren wij

Gerrit de Jonge.

Externe expertise

Geheel in eigen beheer ontwikkelt LSBL

alle opleidingsprogramma’s. “Dat doen

wij in samenwerking met professionals

uit de branche. Dus we maken gebruik

van externe expertise van specialisten. We

hebben geen leraren in dienst, maar we

huren freelancers in. Het gaat ons om

het adequaat beheersen van een bepaald

vakgebied”, aldus Gerrit, die zelf als consu-

lent-leraar in 1985 is begonnen bij LSBL. Nu

traint hij veel disciplines van de voedings-

industrie en coördineert diverse projecten.

Procesbeheersing

Sinds 2006 werkt Gerrit samen met

Harry van der Sluijs. “Ik heb HAS

Levensmiddelentechnologie gecombi-

neerd met een tweedegraadsopleiding.

Verder heb ik drie jaar praktijkervaring

opgedaan bij diverse bedrijven. Vervolgens

ben ik bij LSBL aan de slag gegaan. Mijn

LSBL is als privaat opleider bin-

nen de bakkersbranche een begrip.

LSBL komt voort uit de Landelijke

Stichting

Beroepsopleiding

Levensmiddelenindustrie en werd in

1965 opgericht als opleidingsinstituut

voor het leerlingwezen voor de levens-

middelen-, dranken- en genotmidde-

lensectoren. Door de jaren heen is er

heel veel veranderd in de manier van

opleiden, veranderingen waar LSBL altijd

vakkundig op in wist te spelen. Sinds

1999 is LSBL in handen van Gerrit de

Jonge (hij nam destijds LSBL Services

over samen met Jasper Keuker). In 2006

kreeg hij ondersteuning van Harry van

der Sluijs en Harry is sinds 2010 mede-

eigenaar van LSBL. De redactie van NBT

Magazine trad in gesprek met beide

heren om erachter te komen waar de

kracht van LSBL ligt, want na vijftig

jaar is het bedrijf nog steeds één van

de vooraanstaande opleiders binnen de

voedingsbranche.

“Wij zijn één van de weinige aanbieders van deze opleidin-

gen binnen de bakkersbranche en zorgen voor instroom

van gekwalificeerd personeel met de juiste bagage”

NBT

magazine

8

LSBL

LSBL

LSBL

Gerrit de Jonge en Harry van der Sluijs