Previous Page  6 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 6 / 44 Next Page
Page Background

V

O O R G E B A K K E N

De Bakkersvak 2016 was de vijfde editie en tevens weer een succesnummer

door de hoge deelname van exposanten en de hoge opkomst van bezoekers.

De vijfde editie van Bakkersvak liet weer een heuse marktbeleving zien met

inspirerende en leerzame demonstraties. Horende in de wandelgangen wordt

Bakkersvak ook gezien als een soort meeting point voor de bakkers. Hiermee

is bewezen dat het een event is voor de complete bakkerijsector en dient

Bakkersvak volgend jaar opnieuw als hét ontmoetingsplatform voor alle toele-

veranciers en vak professionals.

Ook wordt er in deze editie aandacht besteed aan grondstoffen.

Voedingsvezels zijn een belangrijk element in onze voeding. Er is tegenwoor-

dig veel informatie beschikbaar over voedingsvezels. Het is vaak lastig om de

meest actuele informatie te vinden en dit ook te vertalen naar de dagelijkse

praktijk. Voor vragen of advies over wetten en voorschriften, kwaliteits-

systemen en nieuwe ontwikkelingen kunt u terecht bij kennisspecialisten.

Gelukkig waren ook de grondstoffenleveranciers in grote getale aanwezig op

de Bakkersvak. Uw grondstoffenleveranciers zijn één van die kennisspecia-

listen die hierbij kunnen helpen en daarnaast staan ze open voor het ontwik-

kelen van nieuwe producten en diensten op basis van een consumentgerichte

aanpak. Daarop inspelend vindt u in deze editie van NBT

Magazine alles over grondstoffen en bake-off producten.

Tevens is het belangrijk om te blijven investeren in nieuwe innovatie qua

bakkerij-inrichting. Het consumentengedrag op het gebied van brood en cate-

ring kent snelle ontwikkelingen. Nieuwe ideeën en innovaties zijn de sleutel

tot het succes, dus ook het vernieuwen van equipment hoort daarbij. Door

bijvoorbeeld technische innovaties kunt u efficiënter en effectiever gaan pro-

duceren.

De leden van het Nederlandse Bakkerij Techniek hebben door de sessie,

“door het oog van de bakker” in het Bakery Institute te Zaandam de juiste

tools aangereikt gekregen om nog beter in te gaan spelen op innovaties op het

gebied van bakkerijmachines met daaraan gekoppeld onderwerpen zoals hoe

de bakkers haar leveranciers willen zien, zodat de bakkerij toekomstbestendig

wordt. Soms zijn bakkerijen te groot voor het kleinbedrijf en te klein voor de

industrie. Een investering in bepaalde automatiseringen is dus al snel te groot

daardoor moeten er betere tussenoplossingen voor middenbedrijven komen.

De stap is meestal te groot om te investeren qua financiering, maar vaak ook

qua ruimte. Deze gegevens zijn voor de leden van het Nederlandse Bakkerij

Techniek een mooie leidraad om de komende tijd hierin invulling te kunnen

geven.

Veel leesplezier met deze uitgave van NBT Magazine.

Voorzitter NBT, branchegroep van de Koninklijke Metaalunie

IK HEB HET VERMOEDEN DAT IK VOOR EEN MEERDERHEID VAN DE (BANKET)BAKKERS EN LEVERANCIERS UIT ONZE SECTOR SPREEK ALS IK

ZEG DAT WE MET EEN GOED GEVOEL KUNNEN TERUGKIJKEN OP DE AFGELOPEN EDITIE VAN DE BAKKERSVAK TE ROSMALEN. ALS U DE

BEURS NIET HEEFT KUNNEN BEZOEKEN HEEFT NBT MAGAZINE VOOR U WEER EEN AANTAL ZEER INSPIRERENDE ARTIKELEN UITGEKOZEN

MET DE VEELOMVATTENDE ONDERWERPEN GRONDSTOFFEN, BAKE-OFF EN BAKKERIJ-INRICHTING, MAAR BLIKT DE REDACTIE VAN DIT VAKTIJD-

SCHRIFT OOK TERUG OP BAKKERSVAK 2016.

Peter Eversdijk

Voorgebakken

NB T M

A G A Z I N E

N R

2 2 0 1 6

6