NB T M
A G A Z I N E
N R
2 2 0 1 6 9
DUTCH PASTRY AWARD
De Dutch Pastry Award, dit jaar in het thema Flora & Fauna, is inmiddels een
vast onderdeel van Bakkersvak. Deze editie kende een overduidelijke winnaar:
Stephan Kemps won niet alleen de Dutch Pastry Award, ook bij de publieksprijs
en de prijs voor de beste nieuwkomer liet hij zijn vijf concurrenten achter zich.
DEMONSTRATIES
Een grote bron van inspiratie voor de bakker zijn de vaktechnieken
van de talenten van internationaal niveau. Beide beursdagen lieten het
BoulangerieTeam en het Nederlands Patisserie Team verbluffende creaties zien.
Niet alleen de eindproducten waren om te smullen, ook het verhaal achter de
producten, grondstoffen en technieken vielen bij de bezoekers enorm in de
smaak.
SCHOLENBATTLE
Van het wegvallen van het WK Patisserie voor Junioren was totaal niets te mer-
ken op Bakkersvak. Zondag 6 maart kwamen oud winnaars van de Gouden,
Zilveren en Bronzen Gard in actie en op maandag creëerden zes scholen hun
verjaardagstaart voor Bakkersvak. De afvaardiging van het Cingel College werd
door jury Robèrt van Beckhoven en Hidde de Brabander als winnaar uitgeroe-
pen.
MINIWORKSHOPS
In de nieuwe hal was het platform van Ambacht & Business niet te missen.
Gedurende beide beursdagen vonden hier interactieve miniworkshops plaats,
werden certificaten van de eerste deelnemers uitgereikt en schreven ruim tach-
tig ambachtelijke bakkers zich direct in voor het nieuwe cursusjaar dat in sep-
tember van start gaat.
ENTHOUSIAST PUBLIEK
Deelnemers en organisatie zijn tijdens de beurs overspoeld met enthousiaste
reacties op deze jubileumeditie. “Als Nederlandse bakker kun je niet wegblijven
op Bakkersvak. Je hebt even een update van de markt nodig en iedereen is er
gewoon. Daarnaast is de beurs een geweldig weerzien met veel vakgenoten.”
Ook #bakkersvak en Vakbeurs Bakkersvak ontploften op Facebook en Twitter.