Previous Page  12 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 12 / 44 Next Page
Page Background

I

n t e r v i e w

“Ik kan wel zeggen dat ik er trots op ben dat Wilfred nog steeds zaken met ons

doet”, zo begint Gert-Jan ten Napel. “Het is een bakker van uitzonderlijk hoog

niveau en tevens een echte ondernemer. We kenden elkaar al uit het bakkersvak

en hij is meteen klant geworden toen ik begon met Het Ambacht. Maar als je

iets nieuws begint, moet je wel bewijzen dat je dat kunstje ook beheerst. En heel

eerlijk gezegd, hebben we ook best weleens moeilijkheden hierin gekend. Maar

samen met klanten zoals Wilfred kwamen we dan tot de juiste oplossing en zo

hebben we elkaar verder geholpen. Dat is een vertrouwensband die je gelukkig

veel ziet in onze branche. Mensen zijn loyaal naar elkaar, maar je moet wel

presteren en doen wat je belooft te doen.”

DIT JAAR MARKEERT HET TIENJARIG BESTAAN VAN UITZENDBUREAU HET AMBACHT. EEN

DECENNIA GELEDEN WERD HET BEDRIJF GESTART OM TE VOORZIEN IN EEN BEHOEFTE EN

DE EERSTE DIE DAAR GEBRUIK VAN MAAKTE? “MEESTER BOULANGER WILFRED HAAFS”,

ZEGT GERT-JAN TEN NAPEL, EIGENAAR VAN UITZENDBUREAU HET AMBACHT, MET EEN

TROTSE BLIK IN ZIJN OGEN. EEN BETERE REDEN OM BEIDE HEREN AAN TAFEL TE ZETTEN

EN HET VERHAAL TE LATEN VERTELLEN IS ER NIET, ZO DACHTEN WIJ. ZO GESCHIEDDE

DAN OOK EN TOGEN WIJ NAAR HET GRONINGSE HAREN.

UITZENDBUREAU HET AMBACHT

EN

MEESTER BOULANGER WILFRED HAAFS

VIEREN TIEN JAAR SAMENWERKING

We lopen het parkeerterrein af richting de winkel van Haafs. Eenmaal binnen

worden we vriendelijk welkom geheten. Van achteruit de bakkerij komt Wilfred

Haafs ons tegemoet: “Zullen we buiten gaan zitten? Lekker in het zonnetje

toch?” Dat is een uitstekend plan en we settelen ons op het terras. Haafs en

Ten Napel beginnen over vroeger, beursbezoeken en andere koetjes en kalfjes.

Haafs: “Normaal zou ik nu op de fiets zitten en even lekker zestig kilometer

wegtrappen. In principe doe ik dat een paar keer per week, want er is natuurlijk

meer dan alleen maar werken.” Dat typeert meteen de nuchtere ondernemer in

Haafs. “Ik neem af en toe graag even afstand van de zaak. Dat doe ik bewust,

want dan kom je weer tot andere inzichten.”

A

d v e r t e n t i e

Mini Rex Multi met langmaker

de meest compacte en flexibele klein-

broodstraat voor de ambachtelijke

bakker

KÖNIG – GROOT

Bekijk de video:

NB T M

a g a z i n e

n r

2 2 0 1 7

12