NBT magazine nr2-2020 Online

NB T M a g a z i n e n r 2 2 0 2 0 40 R e t r o Echte Bakker Wessels GAAT ZICH OOK SPECIALISEREN IN IJS Aan de Spoorstraat in Deventer worden wij verwelkomd door Henk Wessels. Het is een uur of drie en hij is nog wat cakes uit de oven aan het halen, ook in de tijd vlak voordat het coronavirus echt toeslaat. “Ik ben op woensdag en donderdag nog in de bakkerij te vinden, want met Daniël heeft de volgende generatie Wessels het stokje overgenomen. Zo blijft het familiebedrijf voortbestaan.” VIJFDE GENERATIE Daniël vormt de vijfde generatie die aan het roer staat van de bakkerij. Henk nam zelf in 1988 de bakkerij over van zijn ouders. “Mijn vader en moeder hebben de bakkerij geweldig bestierd altijd en voor mij een prachtig bedrijf achtergelaten om over te nemen. De naamsbekendheid was groot en mijn vader onderscheidde zich destijds al op productniveau. Daar heb ik verder op geborduurd, maar ik had niet de fiducie dat ik ze zou kunnen evenaren. Maar toch hebben we door de jaren heen een mooie groei gerealiseerd en een aantal mooie mijlpalen mogen vieren, zoals de ontvangst van het Predicaat Hofleverancier. De reden waarom wij nog de enige bakkerij zijn in Deventer die zijn eigen brood bakt? Dat komt doordat we ons onderscheiden met onze producten en we een echte broodbakker zijn. Mensen komen al sinds jaar en dag voor ons smakelijk brood naar onze winkel en dat zal ook niet zo snel verdwijnen, want voor een lekker product zijn mensen bereid te komen én te betalen.” MET DE PAPLEPEL INGEGOTEN Henk is een broodbakker in hart en nieren en Daniël heeft zijn passie voor het bakken dus duidelijk niet van een vreemde. Beiden zeggen echter niet gepusht te zijn om de bakkerij over te nemen. “Ik heb van jongs af aan natuurlijk geholpen in de bakkerij. In een familiebedrijf werkt dat zo. Ik heb de kneepjes van het vak van mijn vader geleerd en daardoor was de overgang ook niet voelbaar voor onze klanten. We zijn Echte Bakker Wessels en niet Henk Wessels of Gerhard Wessels. De kwaliteit is doorslaggevend en dat is een gegeven bij ons.” TWEEDE FILIAAL Daniël is zelf ook alweer een aantal jaar terug te vinden in de bakkerij en krijgt steeds meer zeggenschap. Zo was het op zijn voorspraak dat er een tweede filiaal bij kwam aan de Constantijn Huygensstraat in Deventer. MET EEN HISTORIE DIE MAAR LIEFST 132 JAAR TERUGGAAT MAG JE MET RECHT SPREKEN OVER EEN RIJKE GESCHIEDENIS BIJ ECHTE BAKKER WESSELS IN DEVENTER. NIET VOOR NIETS DRAAGT DE BAKKER HET PREDICAAT HOFLEVERANCIER EN STAAT DE ECHTE BAKKER INGESCHREVEN IN HET GULDEN BOEK VAN DE GEMEENTE DEVENTER. IN HET GULDEN BOEK VAN DEVENTER STAAN (ERE)BURGERS, BEDRIJVEN EN INSTELLINGEN VERMELD DIE IETS HEBBEN BETEKEND VOOR DE GEMEENTE. DE ECHTE WARME BAKKER WESSELS IS VOLGENS DE GEMEENTE DEVENTER ZO’N BEDRIJF EN HEDEN TEN DAGE IS ECHTE BAKKER WESSELS NOG DE ENIGE BAKKER IN DEVENTER DIE DAGELIJKS BROOD PRODUCEERT. ALS DAT AL NIET GENOEG REDEN IS OM EEN BEZOEK TE BRENGEN AAN HENK WESSELS EN ZIJN ZOON DANIËL, HEEFT ECHTE BAKKER WESSELS ER SINDS BEGIN DIT JAAR EEN TWEEDE FILIAAL BIJ.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4