NBT magazine nr2-2020 Online

NB T M a g a z i n e n r 2 2 0 2 0 41 “Ik heb expansiedrift”, zo zegt Daniël. “Niet dat ik alle kansen maar aangrijp en er blind instap. De overname van Bakker Maatman kwam op ons pad en we zagen de mogelijkheden. Daardoor hebben we gekozen om de stap te zetten en een tweede filiaal te openen.” Zo is het voor het eerst in de geschiedenis van Echte Bakker Wessels dat er twee filialen voorzien moeten worden van brood. “In overleg met Bakker Maatman zijn we in september van vorig jaar al gestart met het leveren van ons brood, zodat we een aantal maanden hadden om onze productie op orde te krijgen en aan te passen waar nodig, voordat we op 1 januari definitief eigenaar werden. Het vergt zeker aanpassingen, maar we hebben de capaciteit en de mankracht om het te doen. We kunnen het behappen, dus is de keus zeker te billijken om uit te breiden.” IJSBEREIDING Het tweede filiaal biedt zoals Daniël aangaf kansen, maar welke kansen zien Henk en zijn zoon daar? “We gaan ons onder meer richten op het maken en de verkoop van ambachtelijk ijs. Samen met Beko en Carpigiani zijn we ons nu aan het bijscholen op het gebied van ijsbereiding en gaan we ons de fijne kneepjes van het ambacht, want dat is het natuurlijk, eigen maken om ijs te verkopen. Daarbij is de locatie geweldig, tegenover de Jumbo en in de nabijheid van verder nog de Albert Heijn en de Lidl, dus traffic genoeg. In de buurt wonen jonge gezinnen met kinderen en dat is een perfecte doelgroep voor ijs en door ijs te gaan verkopen kunnen we onze openingstijden verruimen en ook op zondag open”, aldus een zeer enthousiaste Daniël. VERBOUWING Het tweede filiaal is sinds 1 januari overgenomen, maar wordt deze zomer verbouwd en gemoderniseerd. “We hebben een duidelijk beeld voor ogen over hoe het eruit moet komen te zien. We willen graag een industriële uitstraling, een tiental plekken waar mensen kunnen genieten van onze lekkernijen, een glazen wand waardoor zichtbaar is hoe het ijs bereid wordt en genoeg ruimte om natuurlijk de mooie brood- en banketproducten te presenteren. Hopelijk kunnen we dat in de zomer allemaal realiseren, waarna we ons ook weer kunnen focussen op het implementeren van ijsbereiding en -verkoop. Dat moet goed gebeuren, dus dat gaan we niet overhaasten. We zijn op dit moment nog leek op het gebied van ijsbereiding, maar met de hulp die wij krijgen en met cursussen en trainingen hopen we alles onder de knie te krijgen. Je hebt maar één kans om zoiets te introduceren, dus nemen we onze tijd ervoor. De planning is om dat 2021 te doen.” VISIE Henk luistert instemmend mee terwijl Daniël zijn plannen ontvouwt. Nu zijn zoon meer en meer de leiding overneemt, kan hij een stapje terug doen. “Zoals gezegd ben ik nog twee dagen in de week in de bakkerij te vinden en verzorg ik daarnaast nog de administratie. Ik kom na die twee dagen moe thuis, maar wel met een heel voldaan gevoel. Ik leef weer een beetje op en ik kan het ook met een gerust hart achterlaten. Het bedrijf is in goede handen bij Daniël en hij heeft goede ideeën en een goede visie. Het komt niet altijd overeen met mijn ideeën en visie, maar dat is niet erg. Ik had vroeger ook niet dezelfde gedachten als mijn vader. Het is goed dat de nieuwe generatie de ruimte krijgt om hun eigen ding te doen, zoals ik die ruimte ook heb gekregen.” TROTS “Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik nog gebruik kan maken van vaders expertise en langzaam in mijn rol heb kunnen groeien. Mijn ouders bieden mij toch de mogelijkheid om een prachtig bedrijf voort te zetten, waarmee de groeimogelijkheden die ik graag wil benutten ook gerealiseerd kunnen worden.” “Voor jezelf is het normaal dat je op een bepaalde manier werkt en dat je er nog bent, maar als je nagaat dat we nog de enige bakker in Deventer zijn die zijn eigen brood dagelijks produceert, dan mag je daar wel trots op zijn en dat zijn we ook”, aldus Henk tot slot.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4