NBT Magazine nr2-2021 Online

NB T M a g a z i n e n r 2 2 0 2 1 17 A u t o m a t i s e r i n g David richtte Divardy alweer meer twintig jaar geleden op en begon destijds als service- en onderhoudsspecialist, waarna al snel de ontwikkeling van systemen die geijkt waren op de handling van deeg en broodproducten volgde. Zeker in het gedeelte van handling van deeg en broodproducten stond Divardy te boek als specialist, maar de pijlen waren dus de afgelopen tijd gericht op onderhoud en service, waar Divardy Bakery Services door de jaren ook al een sterke reputatie heeft opgebouwd. “Divardy bezit als enige wereldwijd alle tekeningen, programmatuur en de kennis en kunde over de instal base van Capway Systems. Vrijwel alle spare-parts zijn uit voorraad leverbaar en worden in huis geproduceerd. Uiteraard is er een gespecialiseerd team beschikbaar 24/7 om onderhoud uit te voeren en storingen te verhelpen”, zo sprak David eerder al eens daarover. RICK STAPPERSHOEF Nog steeds is David tevreden waar het bedrijf nu staat. “We staan er ook heel goed voor. Service, onderhoud, maar ook spare-parts zijn natuurlijk een cruciaal onderdeel van de bakkerij, want de productie moet optimaal draaien. De focus op deze kernwaarden heeft ons goed gedaan, maar we kunnen veel meer. Daarom hebben we Rick Stappershoef – voor velen in de branche wel een bekende naam denk ik – in dienst genomen als programmeur. Daardoor zijn we beschikbaar voor divers programmeerwerk en het ontwikkelen van schakelkasten, klimatiseren van narijskasten en het optimaliseren van besturingen en dergelijke. Ook zijn we weer actief begonnen met het ontwikkelen en produceren van machines rond de bandoven. We verbinden met onze transporten diverse functies in de bakkerij en op dat gebied willen we onze invloed verder uitbouwen. We leren ook uit het verleden: van schade en schande word je wijzer. Dus we groeien stapje voor stapje, maar we zijn niet minder ambitieus dan voorheen.” TRANSPORTSYSTEEM Als we David vragen waar hij om dit moment veel van verwacht, is hij duidelijk. “We hebben een gestandaardiseerd transportsysteem ontwikkeld vanuit onze kennis over de Capway-producten. Daarmee gaan we hoge ogen gooien. Verder zijn we ook gewoon de producent van Capway spijlenbanden, die ook klantspecifiek gemaakt worden door ons voor rijs- en koeltrajecten. Daarnaast kunnen mensen bij ons terecht voor koelwendels, koeltorens, stepkasten, rijskasten en voor de opslag van koppels en deksels. Als iemand zijn lay-out wil perfectioneren kunnen ze ook bij ons terecht, want dat is ook iets waar we veel ervaring mee hebben. Zoals je ziet zijn we weer volop in beweging. Voor aanvullende informatie: Divardy Bakery Services Tel. +31 (0)343 523880 | www.divardy.nl Divardy Bakery Service ZET VOLGENDE STAP EN GAAT ZICH RICHTEN OP ENGINEERING EN PROGRAMMERING WE MOGEN WEL STELLEN DAT DIVARDY NA EEN TURBULENTE PERIODE WEER IN WAT RUSTIGER VAARWATER IS GEKOMEN. WAAR TWEE JAAR GELEDEN DIVARDY ENGINEERING WERD AFGESTOTEN, KWAM DE VOLLEDIGE FOCUS VAN EIGENAAR EN OPRICHTER DAVID RIJKE TE LIGGEN OP DIVARDY BAKERY SERVICES. DAAR WAAR OOIT HET VERHAAL BEGONNEN IS EN WAAR DAVID ZIJN PASSIE VOOR HEEFT, HET ONDERHOUDEN VAN EN SERVICE VERLENEN OP HET MACHINEPARK VAN DE BAKKER, VORMDE DE AFGELOPEN TIJD WEER DE GEZONDE BASIS VAN HET HELE BEDRIJF. EN HET GAAT GOED, ZO BLIJKT UIT DE NIEUWE ONTWIKKELINGEN. ENGINEERING EN MACHINES ONTWIKKELEN ZIT DAVID NET ZO IN HET BLOED ALS SERVICE EN ONDERHOUD VERZORGEN VOOR BAKKERS EN DUS KUN JE TEGENWOORDIG OOK DAARVOOR WEER TERECHT BIJ DIVARDY BAKERY SERVICES.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4