NBT Magazine nr2-2023

NBT NR 2 2023 17 AUTOMATISERING Naar aanleiding van klantvragen, gaat Jerremy graag dieper in op deze materie in. “Vragen om specialistische antwoorden op voedselveiligheidsgebied en tevens wens tot innovatie. We zijn allemaal wel tot het besef gekomen dat het anders moet en ook kan. Dat we moeten kijken naar mogelijkheden en oplossingen. De coronasituatie en nu ook de algehele situatie rondom schaarste, inflatie en energie dwingen ons daartoe. Daarom kijk ik samen met u hoe we mogelijk nieuwe en verbeterde oplossingen hebben voor de productielijnen. Langere standtijden voor banden, verhoogde gebruikstemperaturen, minder delaminatie, lagere TCO (total cost of ownership)-kosten. Dus niet alleen (inkoop)kosten bij de voordeur besparen, maar echt bij de bron!” Reduceren van kosten Downtime is een vaak gehoord begrip. Jerremy: “Ik denk dat het een combinatie is van zaken waardoor deze gigantische kostenpost te reduceren is. Preventief onderhoud door middel van inspectierondes, kennis van banden, het opleiden van uw personeel - door ons als specialist, op het gebied van banden - eigenlijk het weten te herkennen van een probleem en hier een actie op uitzetten. Reinigen en periodiek onderhouden is daarnaast heel belangrijk bij het voorkomen van downtime, maar ook iets simpels als voorraad houden. Wat te denken nog van inventariseren en gewoon testen. We hebben een app ontwikkeld die hierin kan ondersteunen. Eigenlijk is het verminderen van risico’s.” Win-winsituatie Wat Jerremy met zijn verhaal vooral wil bewerkstelligen, is het in contact komenmet bakkers en ze de meerwaarde van een samenwerking persoonlijk vertellen. “Bovenstaande geeft HABASIT BIEDT PROCESINNOVATIE EN -VERBETERINGEN OM KOSTEN TE BESPAREN Als verantwoordelijke binnen de bakkerijwereld weet u als geen ander dat innovatie en verbeteringen aan de orde van de dag zijn. Nieuwe producten, inspelen op trends en klantbehoefte maar ook zeker gebruikmaken van de mogelijkheden op productiegebied en de innovatie c.q. verbeteringen die daar mogelijk zijn. Jerremy Dalman van Habasit weet als geen ander dat er binnen de bandenwereld continu verbeteringen en innovaties worden geïntroduceerd. “Verbeteringen en innovaties die van toegevoegde waarde kunnen zijn binnen de bakkerij productie-omgeving”, zo geeft hij aan. de mogelijkheid om verder te kijken, te werken aan procesinnovatie en -verbeteringen aan bandzijde en hiermee kunnen we kosten besparen, hygiënischer werken en minder tijd kwijt zijn met reiniging. Dat is toch een win-winsituatie? Graag vertel ik u, onder het genot van een kop koffie, nog veel meer over Total cost of ownership en het reduceren van downtime.” Meer informatie: Habasit | Jerremy Dalman jerremy.dalman@habasit.com | Tel. +31 (0) 33 247 2030

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4