NBT Magazine nr2-2023

NBT NR 2 2023 40 RETRO Als we deze donderdag aan het begin van de middag op bezoek zijn bij Bakkerij Koenen in Westervoort, is het nieuwe bakkerscafé net een week open. Toch krijg je dat gevoel niet als je naar binnenstapt. De lunchroom zit bomvol, klanten doen hun eigen boodschappen via zelfbediening en de medewerkers werken zich het snot voor de ogen. Het lijkt alsof het er hier al jaren zo aan toegaat. Arjan Koenen is mede verantwoordelijk voor de realisatie van het bakkerscafé. De formulemanager van Bakkerij Koenen heeft tussen alle bestellingen en dienbladen door tijd voor een praatje met ons. “De reacties zijn tot nu toe alleen maar positief”, zegt hij over de opening van het bakkerscafé. “Mensen verwachten dit in eerste instantie niet van een bakkerswinkel. En dan heb ik het met name over de uitstraling. Het is niet gewoon een winkel waar we horeca aan toegevoegd hebben. Het is één wereld. Eén geheel. Ik vind dat ons bakkerscafé een aanwinst is voor onszelf én het dorp. Het is een perfecte plek om op een huiselijke manier samen te komen.” Beleving Er is een hoop veranderd bij de vestiging van Bakkerij Koenen in Westervoort. Zo is het bakkerscafé nu twee keer zo groot als de winkel die voorheen een paar deuren verderop zat, is er een lunchroom voor 24 gasten en kunnen klanten hun eigen ‘ONS BAKKERSCAFÉ MOET MENSEN IEDERE KEER WEER VERRASSEN’ Bakkerij Koenen heeft in Westervoort een complete metamorfose ondergaan. Wat nog niet zo lang geleden een traditionele bakkerswinkel was, is nu uitgeroeid tot een bakkerscafé op het dorpsplein inWestervoort. Halverwege maart opende het nieuwe pand haar deuren en wij gingen langs voor een kennismaking met het bijzondere concept van een bakkerswinkel en lunchroom ineen.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4