NBT MAGAZINE NR 2 2024 13 AUTOMATISERING RADINI: PRODUCTIECAPACITEIT UITBREIDEN MET BEHOUD VAN KWALITEIT Met de deegverwerkingslijnen van Radini kunt u uw productie van viennoiserie, croissants, donuts of brood uitbreiden met een verwerkings-capaciteit vanaf 250 kilogram deeg per uur. De lijnen hebben een modulair ontwerp, wat een hoge mate van flexibiliteit garandeert. In vergelijking met handmatige processen bereik je met de oplossingen van Radini gemakkelijk een hogere en consistentere productkwaliteit. Mark Haarsma, verkoopmanager regio Rademaker Nederland: “Tijdrovende en arbeidsintensieve processen, zoals het toeren van deegblokken, worden namelijk geautomatiseerd. Dit biedt voordelen in een tijd van stijgende arbeidskosten en een toenemend tekort aan geschoolde arbeidskrachten. Met de Radini-lijn worden tijdrovende taken een soepel en doelgericht machineproces. De Radini is eenvoudig te bedienen; zo worden de instellingen automatisch aangepast aan het gekozen recept. U bereikt een hogere kwaliteit, bijvoorbeeld door nauwkeurig lamineren. Hierdoor werkt u met uniforme producten van constante kwaliteit en behaalt u een hogere output in minder tijd.” “Het Radini-concept is zo ontworpen dat u kunt beginnen met een lamineerlijn voor deegblokken en de configuratie op elk gewenst moment kunt aanpassen aan uw behoeften. Bijvoorbeeld met een uitbreiding naar een laminator in L-opstelling voor het produceren van een continue, gelamineerde deegplak. Voor een volledig geautomatiseerd proces kunt u kiezen voor een U-opstelling. Hierbij wordt de deegplak door een deegverwerkingslijn verwerkt tot eind-producten. De mogelijkheden zijn net zo gevarieerd als uw producten”, aldus Mark. Radini Broodlijn “Na de succesvolle lancering van de Radini Lamineer- en Deegverwerkingslijn introduceren we nu de Radini Broodlijn”, vervolgt Mark. “De verwerkingscapaciteit is tot 1.200 kilogram deeg per uur. De werkbreedte van de lijn is 600 of 800 millimeter en de lijn kan produceren zonder dat er deeg moet worden herverwerkt. De Radini Broodlijn is een innovatief systeem dat perfect is voor het verwerken van zowel stevige als zachte gefermenteerde degen. De broodlijn is namelijk uitgerust met een deegplak voorvormer die verschillende soorten deeg verwerkt, zoals groendeeg, roggedeeg, meergranendeeg en zuurdesem. De door u gewenste producten kunnen worden gevormd, zoals baguettes, batards, vierkante broodjes, ciabatta's en focaccia's. De lijn automatiseert de productie van verschillende broodsoorten volledig of gedeeltelijk. Zo is het mogelijk een uniforme deegplak te produceren, om vervolgens unieke handgevormde broodproducten te vormen. Onze broodlijn is ontworpen met het oog op gebruiksgemak en zorgt voor een moeiteloze efficiëntieverbetering zonder afbreuk te doen aan de productkwaliteit en ambacht. Het modulaire ontwerp maakt schaalbaarheid mogelijk, zodat we kunnen meegroeien met de uitbreidingsplannen van uw bakkerij.” Meer informatie: Rademaker BV Tel. +31 (0)345 543 543 | www.rademaker.com/radini Radini broodlijn met handwerkbaan Mark Haarsma Martijn Dingemans Bakkerij technoloog voor Radini ▶
RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4