NBT magazine nr2 2025 Online

18 NBT MAGAZINE NR 2 2025 REPORTAGE Ondanks dat Jansen Techniek een serieus track record heeft in de voedingsmiddelenindustrie met allerhande oplossingen en machines die klanten helpen het productieproces verder te verbeteren, is dit ook voor hen een primeur. Een lijn met geïntegreerde robots die uiterst nauwkeurig en consistent allerlei producten perfect snijden, ontwikkelden zij nog niet eerder op deze schaal. Dit alles startte met een filmpje dat Jansen Techniek op LinkedIn plaatste van een andere ultrasoon snijmachine. “Ik zag dat filmpje en was eigenlijk meteen getriggerd”, herinnert de algemeen directeur zich. “We waren al langer op zoek naar een oplossing voor het verder perfectioneren van het snijden van onze producten. We investeren op dit moment fors in uitbreiding en een deel optimalisering, en de snijmachine van Jansen Techniek paste perfect in ons proces, zo leek het in ieder geval in dat filmpje.” VOLAUTOMATISCHE, ULTRASOON SNIJ-OPLOSSING VAN JANSEN TECHNIEK BEWIJST ZIJN MEERWAARDE Jansen Techniek is een vooraanstaande partner voor veel bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie die op zoek zijn naar procesoptimalisatie middels automatisering. Of het nu gaat om transport en handling of wegen en sorteren, Jansen Techniek heeft een passende oplossing. Sinds kort mag Jansen Techniek zich ook specialist in snijden van banketproducten noemen, want op verzoek van een klant heeft de machinebouwer een taartsnijlijn ontwikkeld die specifiek voldoet aan de wensen in het proces. Wij waren op bezoek bij deze grote bakkerij in Nederland samen met Corwin van den Bor van Jansen Techniek. Hij vertelt samen met de algemeen directeur en de proces manager van de desbetreffende bakkerij over de totstandkoming van dit project en de voordelen van de snij-oplossing die Jansen Techniek in opdracht ontwikkelde. Geen afbreuk aan eindkwaliteit Ondanks dat de engineers van de grote industriële bakkerij al meerdere andere oplossingen voorbij hadden zien komen en ze zelfs al niet meer geloofden in ultrasoon snijden, werden ze overtuigd door een bezoek aan Jansen Techniek. “We waren eigenlijk in de veronderstelling dat je met het ultrasoon snijden van bevroren producten een groot afbreukrisico zou hebben. We waren op zoek naar een oplossing die volautomatisch in lijn kan draaien vlak voor de inpaklijn en waarmee we een afvalreductie konden realiseren. Op bezoek bij Jansen Techniek zagen we al snel in de praktijk met onze eigen producten dat door met ultrasoon messen te snijden we dat konden realiseren, maar dat daarnaast ook de structuur van onze producten prachtig blijft en de lagen goed zichtbaar zijn. Dat geeft een bakker toch een voldaan gevoel. Je maakt met veel liefde een product,

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4