NBT magazine nr2 2025 Online

48 NBT MAGAZINE NR 2 2025 RETRO Met vier winkels en leveringen aan diverse horecagelegenheden is Jordy’s Bakery een begrip in Rotterdam en omstreken. Daarnaast levert de bakkerij al jaren kwaliteitsbrood op afbakniveau aan Crisp. Mathyi: “We zijn een vaste partner voor de online supermarkt. Die samenwerking past van beide kanten heel goed: we staan allebei voor lekkere producten, bewust geproduceerd, met alle gemak voor de klant.” Maar op dat laatste punt was het qua brood nog niet helemaal optimaal. Voor veel mensen was het afbakken van het geleverde brood nog onhandig. “Niet iedereen heeft altijd toegang tot afbakmogelijkheden. Of de tijd ervoor, natuurlijk. Bovendien is vers brood toch het allerlekkerst.” DAGVERS GEBAKKEN LAND- EN DESEMBROOD IN DE SUPERMARKT? DAT KAN! Het is een unieke stap in de bakkerijwereld en in de al jaren lange samenwerking tussen het Rotterdamse Jordy’s Bakery en online supermarkt Crisp: vanaf nu levert Jordy de supermarkt dagvers gebakken desembrood. Met de kwaliteit die Crisp-klanten al gewend zijn, maar dan zo vers als maar mogelijk is. Geen andere bakker en online supermarkt hebben een dergelijke deal. Operationeel directeur Roland Mathyi vertelt hoe het in zijn werk gaat. Dagvers, zonder verspilling Jordy’s Bakery en Crisp zijn om de tafel gegaan om te zien of er mogelijkheden waren. Is het reëel om dagvers brood te leveren? Mathyi: “Een complexe vraag. Sowieso voor elke bakker, maar vooral ook voor ons omdat wij zuurdesembrood bakken. Dat heeft relatief veel tijd nodig om te rijzen.” De vraag was niet alleen of het reëel was, maar ook – als ze het zouden doen – hoe het zonder afval te doen was. “Bij dagvers brood loop je het risico dat je tekort komt of dat je te veel maakt. Maar we willen geen verspilling. Dat is een doelstelling van zowel Crisp als Jordy’s. Het is daarom een uitkomst dat Crisp precies weet wat er besteld is. Daarom kunnen we heel gericht bakken. Zodra de webshop sluit, krijgen wij een bericht met het exacte aantal bestellingen en kunnen we aan de slag. Zo produceren we niet te weinig en ook zeker niet te veel. Bovendien kunnen we het brood nog snijden ook, wat vooral voor de zakelijke markt interessant is.” Moederdeeg uit Amerika Jordy’s Bakery staat voor kwalitatief goede broden waar niet mee is gerotzooid en die vooral erg lekker smaken. Het zijn mooie en voedzame broden die ambachtelijk worden bereid met pure ingrediënten, vertelt Mathyi. “Wij voegen geen overbodige dingen toe, bijvoorbeeld om het brood langer

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4