NBT Magazine nr. 3 2014 - page 5

Nieuws
Actueel
N I EUWS ACTUEEL
N I EUWS ACTUEEL
N I EUWS ACTUEEL
Verkoop ‘Het Brood
van Columbus’
gestaakt
Sonneveld heeft de verkoop gestaakt
van ‘Het brood van Columbus’ op basis
van de rechterlijke uitspraak van 10 juni
2014 die is aangespannen door ‘Het IJs
van Columbus’ tegen Sonneveld.
Eigenaar van Het IJs van Columbus –
Eric Nijkamp – is blij met de uitspraak.
“De manier waarop Sonneveld met
ons merkrecht om ging ervaren wij als
uiterst pijnlijk. Op geen enkele manier
bleek men tot rede of tot stoppen om
tot een serieuze oplossing te komen.
De rechter heeft ons op alle punten
in het gelijk gesteld en de verkoop
dient onmiddellijk te worden gestaakt
en gerectificeerd op basis van dwang-
som.”
De rechter eist dat Brood van
Columbus onmiddellijk van de markt
wordt gehaald. Dit betekend dat
alle posters, affiches, stoepborden,
het brood en de mix bij alle bakkers
van de markt moet worden gehaald.
Sonneveld heeft gehoor gegeven aan
deze eis en is reeds met een gewij-
zigde naam (‘Het gezonde brood van
nu op basis van vroeger’) gekomen.
Daarover leest u verderop in deze uit-
gave meer.
Koopmans Meel BV heeft als eerste Nederlandse molen het 100%-Volkoren-certificaat
mogen ontvangen. Met dit certificaat geeft het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) aan
dat zowel het proces als de producten voldoen aan de gestelde eisen om 100% Volkoren
producten voor consumenten te kunnen borgen.
Francesco Gribling van Koopmans Meel BV: “Wij hebben in onze processen en producten
altijd gewerkt met de eisen die het NBC aan 100% Volkoren stelt. Dat we na een gede-
gen audit nu dit certificaat mogen ontvangen, bevestigt dat we het als molenaar goed
geborgd hebben.”
Met de introductie van het ‘100% Volkoren’-logo een aantal jaar geleden, heeft de
bakkersbranche onder aanvoering van het NBC, aandacht gegeven aan volkoren brood.
Inmiddels wordt dit logo breed gevoerd en is dit logo voor consumenten herkenbaar
geworden. Het NBC wil de eisen aan dit logo verder in de keten borgen en heeft stappen
gezet molenaars te gaan auditen. In deze audit wordt bekeken of het proces voldoende
borging geeft om echte 100% Volkoren producten te mogen verkopen.
Meer informatie: Koopmans Meel bv, tel. +31 (0)58 2948339,
Eerste 100% Volkoren
certificering voor Koopmans Meel
Nieuwe citroencrème in Dawn-assortiment
Om de toegevoegde waarde van Fruibel®
Delicream Citroen te onderstrepen zet
Dawn Foods een aantal pluspunten op
een rij:
- Hoogwaardige citroenvulling op
basis van citroensap en citroenschil
- Gladde textuur, gemakkelijk toe
te passen
- Authentieke smaak
Fruibel® Delicream Citroen is leverbaar
in een emmer (6 kilogram) en is twaalf
maanden houdbaar.
Meer informatie: Dawn Foods Benelux
Tel. + 31 (0)76 5724140,
-
foods.nl
Dawn Foods heeft een nieuwe vulling
aan het uitgebreide assortiment toege-
voegd: Fruibel® Delicream Citroen. Deze
gebruiksklare citroencrème is speciaal
ontworpen voor het vullen van taarten,
cake, donuts en koekjes. Delicream kan
ook worden gebruikt om allerlei soorten
custards en crèmes op smaak te brengen.
Hierbij waren de familie Smilde, de
Raad van Commissarissen van Royal
Smilde en een select aantal genodig-
den aanwezig. De nieuwe productie-
hal is in gebruik genomen vanwege
de samenvoeging van twee bakkerijen;
Mijdrecht en Edam. Hiermee is de pro-
ductiecapaciteit in Edam flink uitge-
breid.
Smilde Bakery is de laatste jaren
gegroeid, ondanks de uitdagende
economische omstandigheden. Door
verschillende overnames en samenwer-
kingsverbanden kunnen nieuwe markten
worden bediend. De extra productiehal
biedt de ruimte die nodig is om aan de
toenemende vraag te voldoen.
Meer informatie:
Smilde Bakery
Tel. +31 (0)299 372 856
Vorige maand heeft Burgemeester
van Edam Willem van Beek, samen
met mevrouw Smilde (88), de nieuwe
productiehal van Smilde Bakery in
werking gesteld. Met een druk op de
knop zorgden zij ervoor dat de eerste
producten van de lopende band kwa-
men rollen.
Feestelijke opening
nieuwe productie-
hal Smilde Bakery
Edam
NBT
magazine
N
B
T
5
1,2,3,4 6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,...44
Powered by FlippingBook