NBT Magazine nr. 3 2014 - page 8

NBT
magazine
zi
8
Beko en Callebaut zetten
in op specialisering
ChocoladeCompleet:
extra winst
genererend concept
voor de
ambachtelijke brood- en banketbakker
Wat is de toegevoegde waarde van choco-
lade voor de bakkerij? Op die vraag gaven
Beko en Barry Callebaut op geheel eigen
wijze antwoord tijdens een aantal bijeen-
komsten verspreid door het hele land. De
samenwerking tussen Beko en Callebaut
heeft vorm gekregen onder de noemer
‘ChocoladeCompleet’ en biedt bakkers een
compleet pakket waarmee gestart kan
worden met de productie en verkoop van
chocolade in de winkel. Als reden wor-
den vele argumenten aangedragen, maar
de belangrijkste is toch wel dat er een
omzetgroei gerealiseerd wordt. De redac-
tie van NBT Magazine was op maandag
5 mei in Uden aanwezig om met eigen
ogen te zien wat Beko en Callebaut met
ChocoladeCompleet willen bereiken.
Een allround en extra winst genererend
concept dat begint bij de grondstoffen en
eindigt met een veelzijdige presentatie
van de meest uiteenlopende chocolade-
producten voor in de winkel: dat werd op
voorhand beloofd door Beko en Callebaut.
Met ChocoladeCompleet bieden Beko en
Callebaut de ambachtelijke brood- en ban-
ketbakker een compleet chocoladeconcept
voor zowel beginnende als de gevorderde
chocoladeverwerker. Als totaalpartner voor
de gehele bakkersbranche is Beko als geen
ander in staat alle tools aan te reiken
om succesvol te zijn met chocoladeproduc-
ten: van grondstoffen, recepturen, advies,
machines, gereedschappen, promotiemate-
riaal, verpakkingen tot en met trainingen.
Daarbij komt de expertise van Callebaut als
chocoladespecialist. Een ideale mix waar u
als ondernemer van kan profiteren.
Waarom?
Tijdens een uitgebreide presentatie toon-
den Beko en Callebaut de meerwaarde
van chocoladeproducten voor de bakkerij
aan. Natuurlijk staan brood- en banketbak-
kerijen onder druk en hebben zij moeite
hun omzet en winst te behouden. De vraag
die dan ook vooral beantwoord moest
worden was: waarom zou een bakker zelf
chocoladeproducten maken? “Chocolade
versterkt in eerste instantie het ambachte-
lijk imago van de bakker”, aldus Stephan
Schouten van Callebaut. “Daarnaast cre-
eert chocolade veel toegevoegde waarde,
zoals bijvoorbeeld omzetgroei. Als klap op
de vuurpijl geldt er een gezonde marge op
chocolade.”
Expertise
Genoeg argumenten dus om het ver-
haal van ChocoladeCompleet serieus te
nemen. Zoals u weet zijn Beko Advies,
Beko Nederland, Beko Verpakkingen en
Beko Bakkerij Techniek onderdeel van de
Coöperatieve Vereniging Beko en met hun
eigen expertise voegen zij iets toe aan
ChocoladeCompleet. Zo biedt Beko Advies
klanten van ChocoladeCompleet promo-
tiemateriaal op maat, winkelbegeleiding,
kostprijscalculatie, assortimentanalyse,
optimalisering van de productpresentatie
en verkooptraining. Alles om u de verkoop
van uw eigen chocolade-assortiment te
bevorderen en u optimaal op weg te hel-
i
i
CHOCOLADECOMPLEET
CHOCOLADECOMPLEET
1,2,3,4,5,6,7 9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,...44
Powered by FlippingBook