NBT Magazine nr. 3 2014 - page 9

NBT
magazine
N
B
T
9
CHOCOLADECOMPLEET
CHOCOLADECOMPLEET
pen. Beko Verpakkingen verzorgt alle ver-
pakkingen, terwijl Beko Bakkerij Techniek
machines, vormen en gereedschappen
levert. De grondstoffen, recepturen en
chocoladecursussen worden aangeboden
door Beko Nederland in samenwerking met
Callebaut.
Investering
Om met ChocoladeCompleet te starten
dient een bakker natuurlijk te investeren.
“Maar de investering is laag”, zo geeft
Stephan Schouten aan. “Iedereen kan het
leren, daarvoor hoef je geen chocolatier te
zijn. Wil je chocoladeproducten maken in
de winkel, dan heb je slechts wat gereed-
schappen, twee smeltbakjes en ‘het goede
gevoel’ nodig. Een investering van nog
geen
1.000,-. Als een kilo chocolade
6,-
kost, dan kunt u daarvan voor
35,- pro-
ducten maken. Maak pindarotsen, flikken,
repen, lolly’s en cakepops in het zicht van
de klanten en laat proeven. Succes verze-
kerd. Aanvullend zijn modules beschikbaar
zoals verkoopbevordering door winkel coa-
ching, of een basiscursus vanuit Callebaut
waarbij het voorbewerken en werken met
chocolade wordt behandeld.”
Plaizier
Als voorbeeld van een bakker die reeds suc-
cesvol is met de verkoop van chocolade en
gebruik maakt van de expertise van zowel
Beko als Callebaut wordt Bakken met
Plaizier uit Hoogeveen genoemd. “Bakken
met Plaizier was een traditionele bakkerij,
nagenoeg zonder chocoladeverkoop. Er is
gekozen voor specialisering in het choco-
lade-assortiment en nu worden alle pro-
ducten zelf gemaakt en niet zonder succes.
Het personeel is opgeleid en gemotiveerd
in het werken met chocolade en dat heeft
ook zijn uitwerking op de verkoop. Bakken
met Plaizier is een voorbeeld van een bak-
kerij die de omzet heeft verhoogd met de
productie en verkoop van chocolade.”
Populair
Als ervaringsdeskundigen als het gaat om
de verkoop en productie van chocolade,
geven Beko en Callebaut een aantal tips
mee aan beginnende chocoladeproducen-
ten. Welk assortiment wordt bijvoorbeeld
geadviseerd als een bakker wil beginnen
met chocolade? “Een aantal hardlopers zijn
onder meer chocoladeletters, breekchoco-
lade, zelf verpakte chocoladeproducten,
chocoladerepen en –tabletten, chocolade
vormwerk, natuurlijk bonbons en praliné,
maar ook lolly’s en cakepops blijken popu-
lair bij consumenten.”
Kortom
Het lijkt allemaal heel simpel. “En dat is
het ook, vooral met de hulp van Beko
en Callebaut. Chocolade is een omzetma-
ker én winstbrenger. Wij vinden dat de
zelfstandige bakker zich nog meer moet
onderscheiden van ketens en supermarkten
en met ChocoladeCompleet is dat binnen
handbereik. Met deze tools creëer je meer
beleving in de winkel en je breidt het
assortiment uit. Meer met chocolade dus”,
zo besluit Ton Jongejan, chocolatier van
Callebaut.
Meer informatie: Cöoperatieve Vereniging
Beko, tel. +31 (0)41 331 68 00
Hoogenboom Benelux BV
Tel. +31 (0)76 597 84 60
1,2,3,4,5,6,7,8 10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,...44
Powered by FlippingBook