

C
O V E R S T O R Y
NB T M
A G A Z I N E
N R
3 2 0 1 5 23
medewerkers. In Weesp hebben we onze produc-
tieruimte volledig en optimaal ingericht om de
productie zo goed mogelijk te realiseren en zijn
zodoende klaar voor de toekomst en dus ook een
stuk groei.”
Johan kwam zelf in 2003 bij HOBA werken.
“Eerst ter ondersteuning van Bert, voornamelijk
op verkoopgebied, maar al snel ben ik ook meer
bij de overige aspecten van het bedrijf betrokken
geraakt. Ik ben technisch ingesteld en sta altijd
klaar voor de klanten. Dit is mijn hobby, waar ik in
de gelukkige omstandigheid ben geweest om ook
mijn werk van te maken. Ik ben in 2013 mede-
eigenaar geworden. We hebben zodoende nu twee
directeuren, waardoor de continuïteit van HOBA is
gewaarborgd.”
Daardoor kan de blik op de toekomst gericht
worden. Door de vraag uit de markt ligt de focus
momenteel veel op het leveren van turn-key projec-
ten, zo horen wij. Nicole: “We werken hiervoor met
diverse vaste externe partijen samen. Grotere lijnen
leveren wordt voor ons steeds belangrijker, ook om
ons afzetgebied te vergroten. We zijn wereldwijd
al goed vertegenwoordigd, maar we willen graag
blijven doorgroeien. Daarbij richten we ons volledig
op de bakkersbranche, want we merken dat we daar
sterk in zijn. Je moet je ook concentreren op hetgeen
waar je goed in bent. In ons geval is dat het snijden,
verpakken en sluiten van groot- en kleinbrood, met
klantspecifieke oplossingen.”
“We hoeven niet perse een andere markt op”, zo
vult Johan aan. “Ons specialisme ligt in de bakkerij-
industrie. Natuurlijk verschuift je focus af en toe op
andere machines, maar het doel is altijd hetzelfde:
klantgericht te werk gaan en voldoen aan de behoef-
ten en wensen van de klanten. We willen onze
klanten altijd optimaal van dienst zijn. We verkopen
ook liever geen nee. Als we ja zeggen, betekent dat
we geloven in een goede afloop. Dat houdt echter
wel in dat je continu moet blijven ontwikkelen.
De verkoop van deze klant specifieke projecten
geschiedt doorgaans vanaf papier. Het idee is er,
maar de oplossing moet nog gerealiseerd worden.
Dat houdt ons scherp en het lukt gelukkig ook altijd
om het gestelde doel te behalen. Dat komt door de
aanwezige kennis, het enthousiasme en het streven
naar kwaliteit dat intern aanwezig is. We zien overal
een uitdaging in.”
Gevraagd naar verdere festiviteiten in verband met
het vijftigjarig bestaan van HOBA, noemt Johan
onder meer de deelname aan IBA en GULFOOD
Manufacturing. “We hebben altijd veel waarde
gehecht aan deelname aan verschillende beurzen
en daar houden we ook aan vast. Ook nu je meer
verschuiving ziet naar het internet en social media.
We hechten veel belang aan het persoonlijk con-
tact met onze bestaande klanten en dealers, maar
ook voor het leggen van nieuwe contacten blijft
deelname aan diverse beurzen een belangrijk item
voor ons. Een beurs geeft daarnaast ook de perfecte
mogelijkheid om de machines te tonen, want we
zien dat de klant toch graag de ‘look en feel’ in het
echt wil ervaren. Tijdens IBA 2015 zullen we onze
turn-key oplossingen tonen, zoals complete lijnen,
waarin wij onder andere labelaars en metaalde-
tectoren hebben geïntegreerd. We zijn meer dan
alleen maar snij- en verpakkingsmachines.”
De afgelopen vijftig jaar heeft HOBA zich altijd
bewezen als een betrouwbare partner. Dat is ook
hetgeen Bert Hoolwerf aankaart als iets waar ze
het meest trots op zijn. “HOBA is vijftig jaar actief
in de markt en altijd zijn we een stabiele partner
geweest voor onze klanten. Daar zijn we trots op.
Wij staan bekend om het meedenken met onze
klanten, het zoeken naar passende oplossingen
en daarin altijd de kwaliteit leidend te laten zijn.
Het gaat dus goed met HOBA. Vooral nu Johan
mede aan de leiding staat kunnen we gestaag ver-
der groeien, maar wel gecontroleerd. We hebben
daarnaast een enthousiaste, maar bovenal profes-
sionele groep medewerkers. De basis die vijftig
jaar geleden is neergezet door de heer L. Hoolwerf
heeft geleid tot waar we nu zijn en wij gaan er voor
zorgen dat HOBA zich blijft ontwikkelen om ook
de komende jaren de betrouwbare partner voor
onze klanten te blijven.”
Meer informatie:
HOBA
Tel. +31 (0)294 41 11 12
www.hoba.ws“HOBA is vijftig jaar actief in de markt en
altijd zijn we een stabiele partner geweest
voor onze klanten”