NB T M
A G A Z I N E
N R
3 2 0 1 5 9
N
I E U W S
TenBa heeft Tineke en Menno Plagmeijer geadviseerd bij de zoektocht naar
een geschikte locatie. De panden werden beoordeeld en er werd op voorhand
een budgetindicatie opgesteld, van het aanpassen en inrichten tot een bakkerij.
Het pand heeft een monumentaal karakter. Die specifieke zaken zijn bewaard
gebleven en volgens de gemeentelijke eisen niet aangetast. TenBa heeft de
ondernemers verder begeleid bij de ontwikkeling en de bouw van de winkel-
bakkerij. Het doel was om de productie optimaal in het zicht van de klant te
brengen, maar wel te blijven voldoen aan de eisen die aan een bakkerij worden
gesteld.
Meer informatie: TenBa BV, Bakkerij advies | Taxatie | Realisatie
Tel. +31 (0) 317 47 12 11,
www.tenba-bv.nlDe nieuwe bakkerij ‘Broodje van Eigen Deeg’ van Tineke en Menno
Plagmeijer is op 8 mei geopend door Vicky Littlejohn. De ‘winkelbakkerij’ is
gevestigd aan de Brugstraat in Groningen. In de bakkerij worden desembro-
den gebakken met het Franse karakter.
Opening
Broodje van Eigen Deeg
Alle tarwe voor de Zeeuwse Vlegel is in Zeeland op een milieuvriendelijke
wijze geteeld. Dit houdt in dat na opkomst van de tarwe geen bestrijdingsmid-
delen tegen ziekten, plagen en onkruid zijn toegestaan. In plaats van kunstmest
wordt dierlijke mest gebruikt. Dat levert een flinke energiebesparing op, want
voor de productie van kunstmest is veel energie nodig.
Door het malen van de tarwe op molenstenen blijven alle aroma’s en voedings-
stoffen uit de tarwe in het meel behouden. Brassers Korenmolen heeft al jaren
veel ervaring met de samenstelling van bakmixen op basis van Zeeuwse tarwe.
Meer informatie:
www.zeeuwsevlegel.nlDe Zeeuwse Vlegel heeft in samenwerking met Brasser’s korenmolen uit
Biggekerke een aantal nieuwe bakmixen ontwikkeld, op basis van de in
Zeeland op milieuvriendelijke wijze geteelde Zeeuwse Vlegeltarwe. Al
deze nieuwe producten dragen de keurmerken ‘Zeker Zeeuws’ en ‘Erkend
Streekproduct’. Het zijn bakmixen voor de thuisbakkers voor het maken van
volkoren en witbrood, cake en ook kruidige koekjes.
Zeeuwse Vlegel
en
Brasser’s
introduceren Zeeuwse Vlegeltarwe
“Deze samenwerking stelt ons in staat de komende jaren zowel gezamenlijk
alsmede elk zelfstandig een gezonde groei te realiseren. De bakkerij-branche
heeft in algemene zin een meer dan toereikende productiecapaciteit waardoor
het bundelen van krachten een absolute meerwaarde oplevert”, meent Fabian
Hendrix, mede-eigenaar en directeur bij Bakkerij Schellens.
De integratie van de productie leidt tot het samenvoegen van het productie-
personeel van beide ondernemingen, waarbij tevens nieuwe arbeidsplaatsen
worden gecreëerd. Luc Stuurwold, eigenaar en directeur van Stuurwold bak-
kerij is blij met de samenwerking: “Behalve uitbreiding van productie en assor-
timent, verwachten we met deze samenwerking en de nieuwe productielijnen
de grootste en modernste ambachtelijke bakkerij in de regio te worden. De
ambachtelijke kwaliteit, de uitstekende producten en de vertrouwde service en
flexibiliteit blijven de karakteristieken van beide bakkerijen.”
Stuurwold bakkerij uit Eindhoven en bakkerij Schellens uit Son zijn bei-
den als ambachtelijke bakkerij al meerdere decennia actief in de regio’s
Eindhoven, Tilburg en Nijmegen. In het kader van verdere groeimogelijkhe-
den, versteviging van de marktposities, efficiency voordelen en waarborging
van kwaliteit en continuïteit, integreren de partijen hun productiefaciliteit.
Vanaf juli 2015 zal de gezamenlijke productie plaatsvinden in Eindhoven,
waarbij ook extra geïnvesteerd zal worden in nieuwe productiemiddelen,
waaronder een volledig nieuwe grootbroodstraat.
Samenwerking
Stuurwold bakkerij
en
bakkerij Schellens