Previous Page  9 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 9 / 44 Next Page
Page Background

NB T M

A G A Z I N E

N R

3 2 0 1 5 9

N

I E U W S

TenBa heeft Tineke en Menno Plagmeijer geadviseerd bij de zoektocht naar

een geschikte locatie. De panden werden beoordeeld en er werd op voorhand

een budgetindicatie opgesteld, van het aanpassen en inrichten tot een bakkerij.

Het pand heeft een monumentaal karakter. Die specifieke zaken zijn bewaard

gebleven en volgens de gemeentelijke eisen niet aangetast. TenBa heeft de

ondernemers verder begeleid bij de ontwikkeling en de bouw van de winkel-

bakkerij. Het doel was om de productie optimaal in het zicht van de klant te

brengen, maar wel te blijven voldoen aan de eisen die aan een bakkerij worden

gesteld.

Meer informatie: TenBa BV, Bakkerij advies | Taxatie | Realisatie

Tel. +31 (0) 317 47 12 11,

www.tenba-bv.nl

De nieuwe bakkerij ‘Broodje van Eigen Deeg’ van Tineke en Menno

Plagmeijer is op 8 mei geopend door Vicky Littlejohn. De ‘winkelbakkerij’ is

gevestigd aan de Brugstraat in Groningen. In de bakkerij worden desembro-

den gebakken met het Franse karakter.

Opening

Broodje van Eigen Deeg

Alle tarwe voor de Zeeuwse Vlegel is in Zeeland op een milieuvriendelijke

wijze geteeld. Dit houdt in dat na opkomst van de tarwe geen bestrijdingsmid-

delen tegen ziekten, plagen en onkruid zijn toegestaan. In plaats van kunstmest

wordt dierlijke mest gebruikt. Dat levert een flinke energiebesparing op, want

voor de productie van kunstmest is veel energie nodig.

Door het malen van de tarwe op molenstenen blijven alle aroma’s en voedings-

stoffen uit de tarwe in het meel behouden. Brassers Korenmolen heeft al jaren

veel ervaring met de samenstelling van bakmixen op basis van Zeeuwse tarwe.

Meer informatie:

www.zeeuwsevlegel.nl

De Zeeuwse Vlegel heeft in samenwerking met Brasser’s korenmolen uit

Biggekerke een aantal nieuwe bakmixen ontwikkeld, op basis van de in

Zeeland op milieuvriendelijke wijze geteelde Zeeuwse Vlegeltarwe. Al

deze nieuwe producten dragen de keurmerken ‘Zeker Zeeuws’ en ‘Erkend

Streekproduct’. Het zijn bakmixen voor de thuisbakkers voor het maken van

volkoren en witbrood, cake en ook kruidige koekjes.

Zeeuwse Vlegel

en

Brasser’s

introduceren Zeeuwse Vlegeltarwe

“Deze samenwerking stelt ons in staat de komende jaren zowel gezamenlijk

alsmede elk zelfstandig een gezonde groei te realiseren. De bakkerij-branche

heeft in algemene zin een meer dan toereikende productiecapaciteit waardoor

het bundelen van krachten een absolute meerwaarde oplevert”, meent Fabian

Hendrix, mede-eigenaar en directeur bij Bakkerij Schellens.

De integratie van de productie leidt tot het samenvoegen van het productie-

personeel van beide ondernemingen, waarbij tevens nieuwe arbeidsplaatsen

worden gecreëerd. Luc Stuurwold, eigenaar en directeur van Stuurwold bak-

kerij is blij met de samenwerking: “Behalve uitbreiding van productie en assor-

timent, verwachten we met deze samenwerking en de nieuwe productielijnen

de grootste en modernste ambachtelijke bakkerij in de regio te worden. De

ambachtelijke kwaliteit, de uitstekende producten en de vertrouwde service en

flexibiliteit blijven de karakteristieken van beide bakkerijen.”

Stuurwold bakkerij uit Eindhoven en bakkerij Schellens uit Son zijn bei-

den als ambachtelijke bakkerij al meerdere decennia actief in de regio’s

Eindhoven, Tilburg en Nijmegen. In het kader van verdere groeimogelijkhe-

den, versteviging van de marktposities, efficiency voordelen en waarborging

van kwaliteit en continuïteit, integreren de partijen hun productiefaciliteit.

Vanaf juli 2015 zal de gezamenlijke productie plaatsvinden in Eindhoven,

waarbij ook extra geïnvesteerd zal worden in nieuwe productiemiddelen,

waaronder een volledig nieuwe grootbroodstraat.

Samenwerking

Stuurwold bakkerij

en

bakkerij Schellens