NB T M
A G A Z I N E
N R
3 2 0 1 6 11
De deegnetjes worden door de
UVC-lampen gedesinfecteerd en
zodoende worden schimmels en
bacterievorming tegengegaan
KOSTENBESPARING
De voornaamste reden om met Bioclimatic in zee te gaan is dus kwaliteitsver-
betering. “Kwaliteit is voor ons het allerbelangrijkste”, zo beaamt Bert. “Dat is
ook hetgeen waarop wij ons onderscheiden. Met Bioclimatic garanderen wij een
hoge kwaliteit van onze producten, maar daarnaast hebben we met de imple-
mentering van de UVC-lampen ook een kostenbesparing gerealiseerd. Het is
minder vaak nodig om de netjes te reinigen en te vervangen en de lampen gaan
ook lang mee. In totaal moet je toch denken aan €8.000,- per jaar die wij door
deze manier van werken besparen.”
GEEN STORINGEN
De lampen van Bioclimatic blijken niet alleen heel goed hun werk te doen, ze
zijn ook nog eens heel erg betrouwbaar. “Ik zei net nog tegen Bert: gelukkig ben
ik hier niet zo vaak te vinden”, aldus Gerri van Buren. “Dat is niet omdat ik Bert
geen aardige man vind, maar omdat er geen storingen of problemen zijn.” “En
mochten er onverhoopt problemen optreden, dan kunnen we die zelf heel mak-
kelijk verhelpen”, zegt Bert aanvullend. “We bestellen de lampen bij Bioclimatic
en we kunnen zelf de lampen vervangen. Heel eenvoudig allemaal dus.”
VEILIGHEID
Tijd om met eigen ogen te zien waar beide mannen over praten. We betreden
volledig ingepakt volgens de hygiëne-normen de productiehal van Bakkerij
Veenhuis. We lopen linea recta naar de voorrijskast, waar de deegnetjes langs de
UVC-lampen worden geleid. “We plaatsen de UVC-lampen, die in dit geval in
een reflector unit gevormd zijn, zo dicht mogelijk op het product om de schim-
mels tegen te gaan. Veiligheid is echter een zeer belangrijk aspect. Je mag abso-
luut niet in het licht kijken, want dat is schadelijk voor je ogen en te lange bloot-
stelling aan het UVC-licht is slecht voor je huid. Daarom is het ook zo dat als de
deur van de voorrijskast geopend wordt, het licht uitgaat”, vertelt Gerri.
Het blauwe UVC-licht doet zijn werk op dat moment. De deegnetjes worden
belicht, waardoor ze dus langer schoon blijven en minder snel vervangen moeten
worden. “Het werkt allemaal naar behoren”, zegt Bert. “We zijn zeer tevreden
over de samenwerking met Bioclimatic. Zij zijn de specialisten en hebben ons
heel goed begeleid en geadviseerd. Zij stelden ook voor om met zes grote units
en drie kleinere units te werken, zodat de gehele kast optimaal belicht kon wor-
den en de schimmelvorming tegen kon worden gegaan.”
MERCEDES
Zoals gezegd stelt Borgesius en dus ook Bakker Veenhuis hoge eisen aan kwa-
liteit. “Wij verwachten ook dat onze toeleveranciers aan onze hoge eisen vol-
doen en daarom zijn we ook met Bioclimatic een samenwerking aangegaan.
Bioclimatic is de Mercedes op het gebied van voedselveiligheid en producthygië-
ne. Je weet dat je voor kwaliteit wat meer betaalt, maar als je kijkt dat er dan ook
een substantiële kostenbesparing optreedt, is dat het dubbel en dwars waard”, zo
besluit Bert.
Voor meer informatie:
Bioclimatic B.V.
Tel. +31 (0)252 626962
www.bioclimatic.nl