NB T M
A G A Z I N E
N R
3 2 0 1 6
14
R
E P O R T A G E
KLANTENCENTRUM
We lopen uiteraard meteen naar het nieuwe paradepaardje van TREIF: het fon-
kelnieuwe klantencentrum. Deze ruimte biedt de Duitse machinebouwer de
mogelijkheid om demo’s te geven van haar brede assortiment. “Maar we heb-
ben ook onze klantenservice, salesteam en serviceafdeling hier ondergebracht
en gecentraliseerd”, zo vertelt Thomas Pelikan. “We zijn de laatste jaren enorm
hard doorgegroeid, dus is het logisch dat we logistiek gezien stappen moesten
zetten. Daarnaast hebben we nu ook een hele mooie locatie om onze klanten
in een juiste omgeving te ontvangen. Dit sluit in zijn geheel veel beter aan bij
TREIF en waar TREIF voor staat.”
MESSEN
Dat blijkt ook als we de fabriek betreden. Als eerste zien wij het gedeelte waar
de moderne CNC-machines hun werk doen. TREIF is zo begaan met het bieden
van de hoogst mogelijke kwaliteit, dat het bedrijf nagenoeg alle onderdelen
van de snijmachines zelf maakt. Het plaatwerk, de messen en zelfs de klein-
ste minuscule onderdelen worden in Oberlahr gemaakt. Het speciale gecoate
cirkelmes is uiteraard ook afkomstig uit de eigen productie van TREIF waarmee
het bedrijf zich onderscheidt, want TREIF is de enige producent van broodsnijmachines die
zelf de messen vervaardigt. Met speciale freesmachines wordt het unieke cirkelmes vervaar-
digd, waarna het een coating krijgt die afgestemd is op het gebruik. “Zo hebben we voor de
Nederlandse markt een coating ontwikkeld die speciaal voor zachter brood heel goed zijn
werk doet. We zijn onze eigen messen gaan ontwikkelen, omdat we betrouwbare producten
willen bieden die onze klanten op de lange termijn een kostenbesparing opleveren. Dat is
het geval met deze messen”, aldus Thomas Pelikan.
ASSEMBLAGE
Hetgeen ons opvalt in de grote productieruimte van TREIF is hoe schoon er gewerkt wordt.
Klinisch zou je haast zeggen. Geen viezigheid op de vloer, opgeruimde werkplekken: echt
alles ziet er spic en span uit. In het tweede gedeelte waar we komen vindt de assemblage
van alle snijmachines plaats. Ook daar is weer de splitsing gemaakt tussen de machines die
geschikt zijn voor ‘Dicing’, ‘Portion Cutting’, ‘Slicing’ en ‘Bread Cutting’. In het gedeelte waar
de broodsnijmachines geassembleerd worden, zien we vooral dat er veel vraag is naar de
nieuwste toevoegingen in het assortiment: de Primus 400 en de Primus Smart. De Primus 400
en Primus Smart zijn de paradepaardjes binnen het ‘Bread Cutting’-assortiment. “De Primus
400 en Primus Smart snijden alle soorten brood zonder problemen en ook nog eens heel
snel door het hoge snijtempo”, zo vertelde Fons van den Heuvel ons al in de vorige uitgave.
De zagen worden zelf geproduceerd
De Primus 400 in actie