Previous Page  14 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 14 / 44 Next Page
Page Background

NB T M

A G A Z I N E

N R

3 2 0 1 6

14

R

E P O R T A G E

KLANTENCENTRUM

We lopen uiteraard meteen naar het nieuwe paradepaardje van TREIF: het fon-

kelnieuwe klantencentrum. Deze ruimte biedt de Duitse machinebouwer de

mogelijkheid om demo’s te geven van haar brede assortiment. “Maar we heb-

ben ook onze klantenservice, salesteam en serviceafdeling hier ondergebracht

en gecentraliseerd”, zo vertelt Thomas Pelikan. “We zijn de laatste jaren enorm

hard doorgegroeid, dus is het logisch dat we logistiek gezien stappen moesten

zetten. Daarnaast hebben we nu ook een hele mooie locatie om onze klanten

in een juiste omgeving te ontvangen. Dit sluit in zijn geheel veel beter aan bij

TREIF en waar TREIF voor staat.”

MESSEN

Dat blijkt ook als we de fabriek betreden. Als eerste zien wij het gedeelte waar

de moderne CNC-machines hun werk doen. TREIF is zo begaan met het bieden

van de hoogst mogelijke kwaliteit, dat het bedrijf nagenoeg alle onderdelen

van de snijmachines zelf maakt. Het plaatwerk, de messen en zelfs de klein-

ste minuscule onderdelen worden in Oberlahr gemaakt. Het speciale gecoate

cirkelmes is uiteraard ook afkomstig uit de eigen productie van TREIF waarmee

het bedrijf zich onderscheidt, want TREIF is de enige producent van broodsnijmachines die

zelf de messen vervaardigt. Met speciale freesmachines wordt het unieke cirkelmes vervaar-

digd, waarna het een coating krijgt die afgestemd is op het gebruik. “Zo hebben we voor de

Nederlandse markt een coating ontwikkeld die speciaal voor zachter brood heel goed zijn

werk doet. We zijn onze eigen messen gaan ontwikkelen, omdat we betrouwbare producten

willen bieden die onze klanten op de lange termijn een kostenbesparing opleveren. Dat is

het geval met deze messen”, aldus Thomas Pelikan.

ASSEMBLAGE

Hetgeen ons opvalt in de grote productieruimte van TREIF is hoe schoon er gewerkt wordt.

Klinisch zou je haast zeggen. Geen viezigheid op de vloer, opgeruimde werkplekken: echt

alles ziet er spic en span uit. In het tweede gedeelte waar we komen vindt de assemblage

van alle snijmachines plaats. Ook daar is weer de splitsing gemaakt tussen de machines die

geschikt zijn voor ‘Dicing’, ‘Portion Cutting’, ‘Slicing’ en ‘Bread Cutting’. In het gedeelte waar

de broodsnijmachines geassembleerd worden, zien we vooral dat er veel vraag is naar de

nieuwste toevoegingen in het assortiment: de Primus 400 en de Primus Smart. De Primus 400

en Primus Smart zijn de paradepaardjes binnen het ‘Bread Cutting’-assortiment. “De Primus

400 en Primus Smart snijden alle soorten brood zonder problemen en ook nog eens heel

snel door het hoge snijtempo”, zo vertelde Fons van den Heuvel ons al in de vorige uitgave.

De zagen worden zelf geproduceerd

De Primus 400 in actie