NB T M
A G A Z I N E
N R
3 2 0 1 6 15
Het blijkt dat het speciale design van de broodsnijmachi-
nes de nodige voordelen biedt. Fons: “Door de open bouw-
vorm is het design uniek. Je kunt gewoon de deur openen,
de schacht om het brood weg te nemen uithangen, en
alles kan gemakkelijk worden schoongemaakt. Hier wordt
hygiëne helemaal opnieuw gedefinieerd. Vervuiling in
het technische gedeelte is uitgesloten, omdat dat volledig
gescheiden is van het snijgedeelte.”
PREMIUM BRAND
We vervolgen de rondleiding richting het lasgedeelte. Daar
wordt al het plaatwerk voor het chassis van de snijmachine
gemaakt. In hoog tempo zien we een lasermachine het
plaatwerk en alle onderdelen die nodig zijn bij de machine
uitsnijden. “We produceren per jaar meer dan 2.500
machines. Dat is enorm veel natuurlijk. We zien onszelf
dan ook als een premium brand. Dat is ook de reden dat
we een zo hoog mogelijke kwaliteit nastreven en al onze
onderdelen zelf vervaardigen in stainless steel. We willen
onze klanten kunnen garanderen dat ze een goed product
kopen en daarnaast zijn we niet afhankelijk van externe
leveranciers”, zo zegt Thomas Pelikan.
BESTE PRODUCENT
De rondleiding loopt op zijn eind en we lopen terug naar het nieuwste gedeelte van het TREIF-
pand: het klantencentrum. Daar geeft Thomas Pelikan ons nog een demonstratie van de Primus
400. Deze broodsnijmachine snijdt brood op elke willekeurige dikte en dat in een ongekend
hoog tempo. Het gemak waarmee brood gesneden wordt, zonder gebruik van olie en met maar
één cirkelmes geeft aan hoe vooruitstrevend TREIF te werk gaat. “Innovatie is iets waar TREIF al
decennia lang om bekend staat en als je hier in de fabriek kijkt zie je wel waarom. Alles is tot
in de puntjes geregeld om de productie zo goed mogelijk te laten verlopen. Ik vind dat TREIF de
beste producent van snijmachines is in de wereld”, vertelt Fons tot slot.
Meer informatie:
Heuvel Technische Installaties
Tel. + 31 (0) 24 6415848
www.htiwijchen.nl www.treif.de