NBT nr.3 2018

NB T M a g a z i n e n r 3 2 0 1 8 23 te plaatsen. Een bijkomend voordeel is tevens de energiebesparing die we hebben gerealiseerd. We verbruiken bijvoorbeeld 9% minder gas en we konden aansprak maken op de EIA-subsidie. De kwaliteitsverbetering was voor ons echter doorslaggevend. We zijn vooruitstrevend en altijd op zoek naar innovatie en nieuwe technieken en dan moet je buiten de lijntjes durven kleuren. Paul was overtuigd van de toegevoegde waarde die hij kon bieden en hij heeft onze verwachtingen ruimschoots overtroffen.” CONSTANTE EN BETERE KWALITEIT Nu ziet Paul steeds meer bakkers overgaan van stoom naar zijn koudwatervernevelingstechnologie. “Waar voorheen gezworen werd bij stoom, komen steeds meer bakkers uit hun tunnelvisie en gaan ze voor een betere oplossing. Ik snap de starheid ook wel een beetje. Door de jaren heen is het productieproces veranderd en dan gaan wij zeggen dat je het weer terug moet gaan naar de basis. Maar je moet ook anders durven denken en innovatief bezig zijn. Door via de verstuivers water in te brengen, ontstaat er een bijzonder fijne nevel, met een uiterst kleine druppelgrootte. Daardoor is onze technologie ook zeer breed in te zetten. In de rijskast natuurlijk, maar ook in de trechter, kneder en deegkuip om het deeg gemakkelijk los te laten komen en zelfs voor en na de oven kun je je nog vocht reguleren. Daarbij kun je meelstofreductie realiseren en zelfs klimatologisch creëren we voordelen. Dankzij adiabatische koeling – waarbij energie uit de omgeving wordt onttrokken – daalt de temperatuur in de bakkerij door inzet van onze technologie. De meest recente innovatie die we geïntroduceerd hebben, is de draaibare verstuiver. Daardoor wordt de ruimte nog beter geconditioneerd. Gevolg is een optimale koeling, veel minder stof en een aangenamer binnenklimaat.” Doordat de druppelgrootte controleerbaar is, krijg je dus alleen maar voordelen en is de technologie zeer breed inzetbaar. “De circulatie van vocht en warmte in de installatie is daarbij altijd gelijkmatig. Warmteoverdracht en ventilatie zijn optimaal en dat zorgt voor een constante en betere kwaliteit van het deeg, maar de veelzijdigheid is dus ook een enorm voordeel. De vocht die we in de bakkerij hebben ingebracht heeft geen nadelen opgeleverd. Je behoudt de beheersbaarheid in je bakkerij.” ROLLS-ROYCE Kan niet, komt duidelijk niet voor in het woordenboek van Paul. “We zijn een technologiefirma die oplossingsgericht denkt en doet. We bewandelen niet de gebaande paden om tot een resultaat te komen, maar we zoeken juist een andere manier om onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen. We horen vaak dat mensen ons duur vinden, maar dat is zeker niet waar. Als je kijkt naar ‘cost of ownership’ durf ik te beweren dat we juist de goedkoopste zijn. We geven een geweldige garantie van tien tot vijftien jaar op onze producten bij normaal onderhoud. Dat alleen al is uniek. We zijn de Rolls-Royce onder de vernevelsystemen. We bieden een betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige oplossing, waar we geweldige service op verlenen. Het lijkt daarnaast of we iets heel simpels bieden, want je kunt een vernevelaar bij de eerste beste bouwmarkt aanschaffen, maar dat is zeker niet het geval. Juist omdat water zoveel invloed heeft op je eindproduct, komt het nauw kijken. Doordat wij begrijpen wat water doet met je deeg, kunnen we een betere en constantere kwaliteit van je eindproduct garanderen.” WATER “Zolang we meerwaarde creëren voor onze klanten, blijven we doorgaan”, zo vervolgt Paul. “We willen onze klanten helpen een beter product op de markt te brengen en we blijven ons ontwikkelen. Dat doen we door de processen goed onder de loep te nemen. Ik ben geen techneut, maar een technoloog, dus ik kijk met een ander oog naar de processen. Ik begrijp hoe het werkt en kan zodoende de juiste oplossingen aanbieden. Het is zaak dat bakkers minder naar temperatuur gaan kijken in het productieproces en meer naar vochtregulering. Water is de basis. Het vergt ook veel bewustwording, maar als je het ervaart, weet ik zeker dat je de meerwaarde ziet. We zijn dit jaar weer – zoals altijd – op de IBA in München te vinden. We nodigen iedereen dan ook graag uit om daar een kijkje bij ons te nemen en zelf te ervaren welke voordelen we voor u kunnen realiseren. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om te komen, raad ik u aan om onze vernieuwde website even te raadplegen voor alle mogelijkheden die wij bieden.” Meer informatie: Jasca Bakery Technology B.V. Tel. 0541-293688 www.jasca.nl

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4