NBT magazine nr3-2020 Online

NB T M a g a z i n e n r 3 2 0 2 0 40 R e t r o HET BEGIN Hans en Edward kennen elkaar al heel lang. Ze begonnen beiden bij dezelfde bakkerij als leerling in 1986 (Hans) en 1987 (Edward) in Rijnsburg bij Tijsterman Bakkers. “Daar is het begonnen voor ons. We startten allebei als leerling en we werkten onszelf omhoog in de bakkerij. Hans werd uiteindelijk verantwoordelijk voor het banket en ik het brood”, zo vertelt Edward. “Het was een geweldige tijd, waarin we veel geleerd hebben. Tijsterman had meerdere filialen en op gegeven moment kwam er een fusie. We moesten met ons bedrijf verhuizen naar Hoek van Holland naar een grote productielocatie. Alles werd geautomatiseerder en industriëler, waardoor wij ons ei niet helemaal meer kwijt konden. We zijn ambachtelijke bakkers en vinden dat de productie ook ambachtelijk moet zijn. Daarnaast hadden we beiden altijd al de ambitie om voor onszelf te beginnen. Dat kwam in stroomversnelling waardoor we op zoek zijn gegaan om samen een bakkerij over te nemen. Ons zoekgebied was Zuid-Holland.” Bakkerij D’n Bekker is al veertig jaar een begrip in Haps en omstreken. Waar de eerste eigenaar vier decennia geleden de bakkerij startte onder zijn eigen naam, stond hij in het dorp bekend als ‘d’n bekker’, het Brabants voor de bakker. Die naam bleef zo beklijven, dat de bakkerij al snel alleen nog maar D’n Bekker genoemd werd. Die naam prijkt nog steeds op de gevel en daar gaan de huidige eigenaren ook zeker geen verandering in brengen, zoals ze veertien jaar geleden voornemens waren om zo min mogelijk veranderingen door te voeren. Ze kochten immers een goedlopende en up-to-date bakkerij. IN HET PRACHTIGE LANDSCHAP VAN OOST-BRABANT ZIJN WIJ OP WEG NAAR HAPS, WAAR BAKKERIJ D’N BEKKER GEVESTIGD IS. DE AFGELOPEN JAREN HEBBEN EIGENAREN EDWARD DAM EN HANS VAN DUIJVENVOORDE HUN ‘IMPERIUM’ STERK UITGEBREID TOT EEN BAKKERIJ MET ZES WINKELS, VERSPREID DOOR DE REGIO. EN DAT VOOR TWEE BAKKERS UIT ZUID-HOLLAND! IN 2006 VERHUISDEN DE GEZINNEN VAN EDWARD EN HANS NAAR ‘HET VERRE’ BRABANT OM HUN AMBITIES OM EEN EIGEN BAKKERIJ TE BESTIEREN WAAR TE MAKEN. DAT ZE NU VEERTIEN JAAR LATER ZO TEVREDEN ZIJN OVER DE DESTIJDS GENOMEN STAP HADDEN ZE NOOIT DURVEN DROMEN, MAAR HET IS ZEKER GEEN VERKEERDE KEUZE GEWEEST, ZO ZIJN ZE BEIDEN STELLIG. Bakkerij D’n Bekker: VAN LOKALE AANBIEDER TOT REGIONALE BAKKER Het paradepaardje van Bakkerij D’n Bekker: de nieuwe winkel in Mill

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4