NBT magazine nr3-2021 Online

NB T M a g a z i n e n r 3 2 0 2 1 3 Vaktijdschrift voor de totale bakkersbranche. Verantwoordelijke uitgever Nederland: GPmedia BV Van Schaeck Mathonsingel 8 6512 AP Nijmegen, The Netherlands Telefoon: +31 (0)24 3 246146 E-mail: info@gpmedia.nl Internet: www.gpmedia.nl www.nbtmagazine.biz Verantwoordelijke uitgever België: GPmedia BV Postbus 10000 2300 Turnhout (B) Uitgever: Peter Peeters Redactie: Coen de Jager (hoofdredacteur) c.dejager@gpmedia.nl Sales: GPmedia BV Gerdo van de Peppel (Verkoopleider) g.peppel@gpmedia.nl Lisan van den Bosch (Media-adviseur) l.bosch@gpmedia.nl Alle orders worden afgesloten en uitge- voerd conform de Regelingen voor het Advertentiewezen, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbanken en bij de Kamer van Koophandel. NBT Magazine heeft het HOI Keurmerk. Dit betekent dat de oplage is gegarandeerd en gecontroleerd. Abonnementen: www.gpmedia.nl of via info@gpmedia.nl Per jaar € 42,- Losse verkoop € 10,50 Het abonnement kan elk gewenst moment ingaan. Vormgeving: GPmedia BV Telefoon: +31 (0)24 3 246146 Internet: www.gpmedia.nl Fotografie: Maaike van Esch Druk: PRinterface ISSN: 1872-9363 © Copyright 2021 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie microfilm of welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever. NBT Magazine besteedt de grootst mogelijke aandacht aan de juistheid van de informatie die in het vaktijdschrift wordt opgenomen. Fouten zijn echter niet volledig uit te sluiten. De uitgever en de auteurs zijn dan ook op geen enkele wijze verantwoordelijk voor schade, van welke aard ook, die is ontstaan als gevolg van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op de bedoelde informatie. Toch een beetje verheugd schrijf ik deze visie. Het lijkt er op dat we de overhand krijgen in onze strijd tegen corona. Langzamerhand zijn de grootste risicogroepen ingeënt en zodoende zijn de meest kwetsbare men- sen beschermd tegen de heftigheid van het virus waardoor zij niet meer in het ziekenhuis of op de intensive care belanden. Het aantal besmettingen loopt sterk terug en ook het aantal mensen dat in het ziekenhuis belandt daalt. En zo krijgen wij ook allemaal langzaam maar zeker onze vrijheid terug. Het beste bericht van de afgelopen maanden was voor mij zonder enige twijfel: de terrassen zijn weer open. Eindelijk! Wat heb ik het gemist, zo zei ik ook tegen mijn vrouw toen ik weer voor het eerst met ons gezin mocht genieten van een lunch op een zonovergoten terras. Heerlijk om weer van dat broodje car- paccio of zalm te mogen genieten op een terras. Dat is niet allen voor horecaondernemers een geweldige ontwikkeling, ook voor u als toeleverancier van de horeca is dit natuurlijk goed nieuws. Het is ongekend zwaar geweest voor de horeca het afgelopen half jaar, maar het is zaak om weer vooruit te kijken nu. De vooruitzichten zijn ook gewoon goed, Nederlanders blijven nog massaal in eigen land en iedereen snakt weer naar het normale bestaan. Ik merk het ook in het algemeen onder onze lezers en de mensen waarmee ik afspraken heb voor interviews. De versoepelingen zorgen voor meer positiviteit en bereidheid om face-to-face af te spreken. Gelukkig zeg ik erbij, want het aantal Teams- en Zoom-meetings kwam mij toch echt mijn neus uit. Daarbij is het heel lastig om tot de kern van een verhaal te komen via een beeldscherm. Ik ben dan ook heel blij dat ik de laatste tijd weer veel over de vloer mocht komen bij een aantal bakkers en leveranciers. Zeker doordat we daardoor een hele informatieve uitgave hebben weten te realiseren over de onderwerpen ‘Koelen & Vriezen’ en ‘Hygiëne’. Als we kijken naar de wondere wereld van de koeltechniek is er echt een rode draad die door deze uitgave loopt. Natuurlijke koudemiddelen zijn de nabije toekomst. Door de aangepaste regelgeving is het gebruik van chemische koudemiddelen in de toekomst (per 2030) niet meer mogelijk en de noodzaak om dus over te stappen op koel-, vries- en conditioneringssystemen die gekoeld worden door natuurlijke koudemiddel is een gegeven. U leest alles over de diverse mogelijkheden en ervaringen van collega’s in deze uitgave. Rest mij nog u een hele fijne zomerperiode te wensen, waar hopelijk steeds meer mag en kan privé gezien en zakelijk u ook de wind in de rug blijft hebben. C o l o f o n e n D e V i s i e De Visie nbt magazine TweemaandelijksVaktijdschrift - Erkenningsnummer (P708169) Vaktijdschrift voor de totale bakkersbranche | Juni 2021 | 22e jaargang no.3 | Prijs € 10,50 Special KOELEN& VRIEZEN COVERSTORY VAN ABEELEN GROEP GROEIT STEEDS VERDER UIT TOT INTERNATIONALE TOTAALLEVERANCIER Hoofdredacteur vaktijdschrift NBT Magazine c.dejager@gpmedia.nl ‘HET BESTE BERICHT VAN DE AFGELOPEN MAANDEN WAS VOOR MIJ ZONDER ENIGE TWIJFEL: DE TERRASSEN ZIJN WEER OPEN’

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4