NBT magazine nr3-2021 Online

R e t r o NB T M a g a z i n e n r 3 2 0 2 1 40 BAKKERIJ TEN VEEN IN BENNEKOM BESTAAT DIT JAAR 70 JAAR EN DAT HEBBEN CORNÉ EN INGRID TEN VEEN AANGEGREPEN OM ONDER MEER MIDDELS EEN JUBILEUMKRANT TE VIEREN. CORNÉ IS DE DERDE GENERATIE TEN VEEN DIE HET FAMILIEBEDRIJF RUNT EN ALWEER TWINTIG JAAR ACTIEF BIJ BAKKERIJ TEN VEEN. “MIJN OPA STARTTE IN 1951 OP DEZE LOCATIE AAN DE DIJKGRAAF IN BENNEKOM DE WINKEL WAAR NAAST KRUIDENIERSARTIKELEN OOK BROOD VERKOCHT WERD. NU ZEVENTIG JAAR LATER ZIJN WE NOG STEEDS OP DEZELFDE LOCATIE TE VINDEN, MAAR ER IS NATUURLIJK ENORM VEEL VERANDERD”, ZO VERTELT CORNÉ ONS SAMEN MET INGRID ONDER MEER ALS WE OP BEZOEK ZIJN IN BENNEKOM. Bakkerij Ten Veen (Bennekom) VIERT 70-JARIG JUBILEUM Bakkerij ten Veen is dus sinds 1951 gevestigd in het buitengebied van Bennekom ‘De Kraats’. Daar waar zijn opa Kees en oma Corrie ten Veen alweer 70 jaar geleden de bakkerswinkel startte en zijn vader en moeder (Joop en Corrie) de bakkerij voort zette, is nu dus met Corné en Ingrid inmiddels de derde generatie aan het roer komen te staan. Corné en Ingrid blikken eerst met ons kort terug op de historie. “Nadat mijn opa zijn opleiding had afgerond tot bakker, kocht hij al snel de kruidenierswinkel die hier op deze locatie zeventig jaar geleden te koop stond. Destijds werd bijna alles nog gevent met een Volkswagen-busje. Dat is tot 1975 zo doorgegaan, waarna het venten is gestopt. In die tijd kwam er ook meer en meer de nadruk te liggen op brood- en banketproducten, maar er werden zeker nog kruideniersartikelen verkocht. Dat is zo geweest tot 2008, toen we echt een bakkerswinkel zijn geworden, maar nog steeds verkopen we beleg. Dat komt doordat we in het buitengebied zitten en mensen zo snel alles voor een belegde boterham kunnen kopen.” SAMEN DOEN “Mijn vader is na zijn bakkersopleiding in 1977 in de bakkerij gekomen en eigenlijk nooit meer weg gegaan. Mijn moeder heeft ook haar hele leven in de winkel gestaan en is nog steeds een aantal dagen daar te vinden. Mijn vader helpt nog een aantal ochtenden waar het nodig is. Het is hun levenswerk dus het is niet meer dan logisch dat ze nog zo betrokken zijn bij het reilen en zeilen van het bedrijf. Ikzelf ben in 2001 volledig in de bakkerij gaan werken, ook na het afronden van mijn opleidingen tot bakker en ondernemer. Ingrid is na eerst actief te zijn geweest in het onderwijs ook overgestapt, want we kwamen er al snel achter dat het runnen van de zaak iets is dat je echt samen moet doen. Je kan niet een beetje betrokken zijn bij het bedrijf en daarnaast nog ergens anders werken. Dit werkt perfect voor ons.” BAKKERSFAMILIE “De familie Ten Veen mag je gerust een echte bakkersfamilie noemen. Mijn vader heeft twee broers die allebei elders – in Apeldoorn en Doetinchem – een bakkerij zijn begonnen en die nog steeds onder de naam Ten Veen bestaan. Een neef van mij heeft een eigen bakkerij in Eerbeek. Wat ons zo trekt aan het bakkersvak? Ik denk het maken van kwalitatief hoogwaardige en lekkere producten, maar toch ook zeker het ondernemen. Dat zit ons toch wel allemaal in het bloed. Ikzelf wist al van jongs af aan dat ik de bakkerij wilde Foto’s: Boy Imminck/BDUmedia

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4