NBT magazine nr3-2022 Online

NB T M a g a z i n e n r 3 2 0 2 2 13 K o e l e n & V r i e z e n Selmi is wereldberoemd door haar chocolade tempereermachines. Deze bouwt het Italiaanse Selmi al sinds de jaren tachtig. “Daarnaast ontwikkelt en bouwt Selmi met haar meer dan 80 experts tellende team een breed assortiment machines op het gebied van chocoladeverwerking. Ook machines voor productie van spreads zoals hazelnootpasta en machines voor het roosteren van noten en bonen zijn terug te vinden in het brede assortiment”, aldus Wiet. ALLES OP 1 LIJN Snelle levering is bij Henk Koenen BV een gegeven. Wiet: “Binnen 6 weken kunt u profiteren van de ongekende mogelijkheden van bijvoorbeeld een Selmi koeltunnel gecombineerd met een one-shot machine voor vormbonbons, een mouleerlijn voor holle schelpen, een tabletten lijn, een extruder, een glaceerlijn of de drops-lijn. De koeltunnels zijn leverbaar van 4 meter tot 20 meter lengte, in 200 millimeter tot 600 millimeter breedte en met mogelijkheid voor dubbele laag met lift-systeem. Wanneer u kiest voor een koeltunnel met aan de ene zijde bijvoorbeeld een one-shot machine dan kan dezelfde tunnel vanaf de andere zijde gebruikt worden met een glaceerband voor het doorhalen van koekjes en pralines bijvoorbeeld. En door de mogelijkheid van een dubbele laag in de tunnel, kunt u de capaciteit eenvoudig verdubbelen. De vormen met bonbons of tabletten worden met een lift omhoog gebracht en gaan bovenlangs in de tunnel heen en onderlangs retour naar het startpunt. Op die manier is de productielijn ook eenvoudig door één operator te bedienen. Het laden van vormen en uitnemen van vormen gebeurt dan op dezelfde plek.” AUTOMATISERING De Selmi tempereermachines vanaf 24 kilogram zijn allemaal compatible met de verschillende koeltunnels, legt Wiet uit. “Om het maximale uit de machines te halen kan een voorraadtank gekoppeld worden als voeding voor de tempereermachines middels een sensor voor automatische niveauregeling. Met een 60 kilogram tempereermachine kunt u op die manier eenvoudig 200 kilogram chocolade per uur verwerken. Naast de koeltunnels in horizontale positie is er ook de Selmi Spider. Dit is een verticale koel-cabine voor maximaal 120 vormen (formaat 275 x 175 millimeter) die slechts 4 m² inneemt in REPEN, BONBONS, ROTSJES, KOEKJES EN DROPS OP ÉÉN LIJN! tegenstelling tot een 12 meter koeltunnel met vergelijkbare koelingscapaciteit. In een Selmi Spider kunnen alleen vormen gekoeld worden, omdat deze over een rails lopen die na circa 20 minuten worden uitgegeven via een lift-systeem. Na uitgifte van de vormen is een ontvormingssysteem te koppelen. Deze demoulder keert de vormen om en tikt deze uit zodat uw producten (bijvoorbeeld bonbons of repen) kant en klaar uit de machine en direct verpakt kunnen worden.” Na de zomer opent Henk Koenen BV in Gilze haar volledig nieuwe bedrijfspand met ruime showroom voor demonstraties en trainingen. Daar kunt u zelf de diverse oplossingen van Henk Koenen BV in actie zien. Voor advies en meer informatie neem je contact op met Selmi’s verdeler Henk Koenen BV via info@henkkoenen.nl of 0161-452516 (Contactpersoon is Wiet Koenen). HENK KOENEN BV IS AL MEER DAN 50 JAAR EEN BEGRIP IN DE WERELD VAN CHOCOLADE EN AL MEER DAN 15 JAAR EXCLUSIEF SALES- EN SERVICEPARTNER VAN SELMI VOOR DE NEDERLANDSE MARKT. “DE SELMI CHOCOLADE-PRODUCTIELIJNEN ONDERSCHEIDEN ZICH DOOR HUN HOGE FLEXIBILITEIT, MAAR OOK DE KORTE LEVERINGSTERMIJNEN EN BUDGETVRIENDELIJKE PRIJZEN”, ZO HORENWIJ VANWIET KOENEN.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4