NBT Magazine nr3-2023 Online

NBT NR 3 2023 13 gezocht naar een alternatief, want ik ben heel tevreden over Shuffle-Mix. De service is geweldig bijvoorbeeld. Als ik vandaag bel voor een nieuwe slang, heb ik die morgen in huis. De knowhow die aanwezig is binnen het bedrijf is enorm en dat maakt ze ook zo betrouwbaar. Dat is voor ons heel belangrijk. Wij zijn als productiebedrijf te klein voor de hele grote machinefabrikanten, dus zoeken wij naar partijen waar we een belangrijke partner zijn. Dat vinden we bij Shuffle-Mix.”” Automatisering gewild Erik en Gerard merken dat er vanuit steeds meer bakkerijen gezocht wordt naar automatisering. “Dat is natuurlijk mede ingegeven door de druk op de arbeidsmarkt”, aldus Erik. “Bakkers worden gedwongen te kijken naar alternatieven en wij bieden ze oplossingen waarmee ze menselijke handelingen kunnen automatiseren. Dat speelt niet alleen in Nederland, waar we meer en meer benaderd worden door kleinere bakkerijen, maar dit is een wereldwijde ontwikkeling. In Amerika krijgen we zodoende nog meer voet aan de grond, maar Europa blijft onze grootste afzetmarkt. Er is in ieder geval genoeg voor ons te doen de komende jaren.” Groei Hoe die komende jaren eruit gaan zien, weten Gerard en Erik in grote lijnen ook wel. Gerard: “Het gaat heel goed en we zoeken nog steeds naar een extra verkoper. Dat betekent dat groei zeker nog mogelijk is, maar we willen niet te groot worden. Ik wil graag nog blijven ontwikkelen bijvoorbeeld.” Erik vult aan: “Het moet leuk blijven om te doen en te behappen zijn. Ik wil zelf bij onze klanten komen om in contact met ze te staan. Zo kunnen we onze machines ook verder blijven optimaliseren. Het zijn bewuste keuzes, waardoor we onze klanten zo goed mogelijk van dienst kunnen blijven zijn.” Meer informatie: Shuffle-Mix | Tel. 0342-45 03 22 | www.shufflemix.nl Als we aan komen rijden in Est wordt net op dat moment de nieuwe Shufflemixer 1000 van Het Bankethuis uitgeladen. Het ideale moment natuurlijk voor het vastleggen van dit heugelijke feit. Het is voor de hoofdrolspelers op de foto in principe ook geen primeur. Dit is alweer de zevende beluchter die Shuffle-Mix bij Het Bankethuis levert. “Het Bankethuis is dus een echte ambassadeur voor ons en het is mooi dat wij hier onze 1.000e machine mogen leveren. Hier is nummer 48 trouwens ook nog gewoon in gebruik: een Shufflemixer 100”, aldus Erik. Willie Wortel Als we met Gerard, Erik en Ad om tafel zitten voor ons gesprek, begint Gerard te vertellen over hoe het ooit begon. “Kees is de oprichter van Shuffle-Mix en hij had allemaal ideeën over het optimaliseren van bakkerijmachines voor patisserie en dessert, maar bij zijn werkgevers werd er niet echt naar hem geluisterd. Hij besloot voor zichzelf te beginnen en vroeg mij erbij voor de technische uitvoering. Hij was een soort Willie Wortel, maar geen techneut. Samen zijn we gaan pionieren en hebben we een gepatenteerde beluchtingstechnologie ontwikkeld. De Shufflemixer 100 was het startschot voor het succes. Zo konden we de wereld veroveren en na zes jaar moesten we de eerste servicemonteur aannemen. In 2012 hebben Erik en ik de aandelen volledig overgenomen van Kees, die helaas twee jaar geleden overleden is.” Simpel en doeltreffend Erik komt elf jaar geleden zelf helemaal niet uit de bakkersbranche, maar ziet de potentie van Shuffle-Mix. “Ik had meteen vertrouwen in de machines. Ik kom uit de machinebouw en zag de eenvoud en doeltreffendheid van de Shufflemixers. Daarbij is de bakkerijbranche een stabiele markt. We hebben in 2014 een groter pand betrokken om de verdere groei te kunnen behappen en daarbij kregen we ook meer uitstraling naar de buitenwereld. We kunnen daar klanten ontvangen in onze testkeuken en showroom. We hebben geprofessionaliseerd waar nodig en inmiddels bestaat ons assortiment ook uit andere oplossingen zoals een injectiesysteem, transportbanden, tanks en mengers, maar ook doseersystemen. Veelal krijgen we vragen van onze klanten naar deze oplossingen, waarna wij aan de slag gaan om ze daarmee te kunnen ontzorgen, maar we zullen nooit wegdrijven van onze core business en dat zijn de beluchters. 95% van onze klanten start ook met een Shufflemixer om van daaruit andere wensen bij ons neer te leggen waar we aan kunnen voldoen.” Betrouwbaar De Shufflemixer is inmiddels geoptimaliseerd en heeft zijn toegevoegde waarde bij vele bakkerijen bewezen. Dat geldt ook voor Het Bankethuis. “Mijn vader heeft meer dan twintig jaar geleden dus al de Shufflemixer 100 aangeschaft en deze doet nog steeds dienst in onze productie”, vertelt Ad. “Als bedrijf zijnde hebben wij natuurlijk ook stappen gezet in onze productieproces van banket en dat heeft geleid tot verdere automatisering. We werken lijnmatig en dan is het nodig dat onze mensen aan de lijn de producten continu kunnen afspuiten. De Shufflemixers zijn daarin zeer betrouwbaar, flexibel inzetbaar doordat je snel kunt omschakelen, ergonomisch verantwoord en hygiënischer doordat het gebruik maakt van een gesloten systeem. Voorheen werkten de mensen hier nog met spuitzakken die iedere keer gevuld moesten worden en dat was gewoon een tijdrovend werk. Daar is al lang geen sprake meer van en je weet dat het op deze manier goed gaat.” Capaciteitsuitbreiding De zevende machine van Shuffle-Mix bij Het Bankethuis is de Shufflemixer 1000. Met welke reden heeft Ad gekozen voor deze oplossing? “Heel simpel: uitbreiding van capaciteit. De werkzaamheden voor de productie van ons spongecake werden voorheen met een Shufflemixer 500 gedaan, maar we zaten tegen de maximale belasting aan. Daarom is gekozen voor een beluchter met een capaciteit van 1.000 kilogram per uur. De Shufflemixer 500 wordt elders ingezet. Ik heb ook niet Vanwaar de naam? Shuffle-Mix monteert ‘shuffles’ in zijn bakkerijmachines: cilindervormige constructies die de basisgrondstof mengen én luchtig maken. Met dezelfde expertise ontwerpt Shuffle-Mix ook een reeks bakkerijmachines die de Shufflemixers nóg veelzijdiger maken: van injectiesystemen tot statische mengers.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4