NBT Magazine nr3-2023 Online

NBT NR 3 2023 5 P. 28 Verhoeven Vacuum Cooling & Baking wint terrein in de bakkerij. Toch is een toelichting op de techniek en de vele voordelen die het te bieden heeft, nog steeds nodig. Deze voordelen zijn – als ze eenmaal doordringen – zo overtuigend, dat de toepassing langzaam maar zeker terrein wint. De moderne bakkerijen overwegen in toenemende mate de technologie te integreren in het productieproces. P. 32 Levens Middleby Levens Middleby is naast specialist in service en onderhoud voor de merken van Middleby ook gekend om het uitgebreide Leventi ovenassortiment. De Leventi ovens – die door Middleby ontwikkeld en geproduceerd worden – kenmerken zich door een optimale efficiëntie, zuinigheid, eenvoud in gebruik en bediening en uitstekende bakkwaliteit. P. 37 Bakkers aan het woord Deze keer vroegen wij twee bakkers naar de thema’s ‘koelen & vriezen’ en ‘hygiëne’. In deze ‘Bakkers aan het woord’ spraken wij met René Dijkzeul van de gelijknamige bakkerij in Vijfhuizen en Bram Broekmans van de gelijknamige bakkerij in Panningen. P. 40 Retro Door een zeldzame bloedziekte paste Lucas Vermeulen zijn eetpatroon drastisch aan. Van de ene op de andere dag werd de eigenaar van Bakkertje Deeg en lunchroom Den Contente Mensch in het Noord-Brabantse Heusden veganist. Het gaf een compleet nieuwe wending aan zijn privé- en professionele leven. 28 32 37 40

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4