NBT magazine nr3-2024 Online

NBT MAGAZINE NR 3 2024 13 OVENS Verbeke is al sinds jaar en dag specialist voor Bongard en krijgt ook in ons land meer bekendheid. Luc Verbeke: “De levering, montage, service en onderhoud van de ovens en machines is volledig in ons eigen beheer. Hierdoor zijn wij echt gespecialiseerd in Bongard ovens. Bongard is voor ons een belangrijk onderdeel van ons aanbod, omdat ze een breed gamma bieden van deegbereiding, deegverwerking, koelen en rijzen en natuurlijk ook de ovens.” Betrouwbaar Iemand die dus recent in zee is gegaan met Verbeke, is Sam Batink. “Ik was op zoek naar een echte productieoven voor ons specialistische assortiment vloer- en desembroden. Een vriend van mij - Joost van Stevig Brood in Woerden – bakte al met Bongard en was daar zeer over te spreken. Hij had al contact met Verbeke en ik ben zodoende ook met Luc in gesprek getreden. Dat verliep heel prettig. In een wereld waar veel ‘snelle jongens’ terug te vinden zijn, is Luc een verademing. Iemand die betrouwbaar is en zijn afspraken nakomt en dat geldt ook voor de mensen in zijn team. De installatie verliep ook van een leien dakje en de service is top geregeld. Niks dan lof van mijn kant dus”, zo komt Sam superlatieven tekort. KRUIM NATUURBROOD ‘ENORM TEVREDEN’ MET NIEUWE BONGARD OVEN Verbeke is officieel dealer en importeur van Bongard ovens en machines voor zowel Vlaanderen als Nederland. Luc Verbeke heeft 30 jaar ervaring met Bongard en dat vertaalt zich in een gedegen service, levering en montage en een allround betrouwbare partner. Dat is in ieder geval de ervaring van Sam Batink van Kruim Natuurbrood, die sinds afgelopen januari de voordelen ondervindt van zijn Bongard Orion elektrische inschietoven met lift. ‘Had ik het maar eerder gedaan’ Naast het advies van een vriend, zag Sam de Bongard Orion elektrische oven ook in actie bij zijn Franse meelleverancier. “Daar kon ik zelf ervaren wat de meerwaarde van deze oven is. De bakaard is geweldig en er is sprake van een mooiere, gelijkmatige ovenrijs voor mijn producten. Daarnaast is er meer massa in de oven en is de capaciteit groter. Ik wilde graag wat later beginnen en heb dat met anderhalf uur kunnen uitstellen. We bakken nu vier maanden met onze Bongard Orion en het kwaliteitsverschil is er zeker. Er is veel meer consistentie en dat geeft mij ook veel rust. Mijn werkplezier is er op vooruit gegaan. Tevens hebben we een lift om de oven snel gevuld te krijgen en dat scheelt weer tijd." "In eerste instantie schrok ik van de investering die gedaan moest worden, maar dat was vooral ingegeven doordat ik me er niet in had verdiept. Met alle ervaring die ik nu heb en de omzetstijging die we gerealiseerd hebben, denk ik; had ik het maar eerder gedaan. Dat is denk ik de mooiste uitkomst van alles. Je mag dus wel stellen dat ik enorm tevreden ben”, zegt Sam tot slot. Meer informatie: Verbeke Bakkerijmachines Tel. +31 (0)616 030 238 Tel. + 32 (0)937 389 20 www.verbekebakkerijmachines.be

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4