NBT MAGAZINE NR 3 2024 33 De sleutel tot succes zit in een hoogwaardige briochemix. Met de Sonnet Briochemix 30% van Sonneveld, wordt het creëren van deze klassieker net zo eenvoudig als het mixen van ingrediënten. Deze mix biedt bakkers de mogelijkheid om de authentieke smaak en textuur van traditionele brioche te produceren. Met een verfijnde smaak en een boterachtige aroma, levert deze mix consistente bakresultaten die zowel vakmanschap als innovatie uitstralen. Tips voor het bakken Niek van Waarde, Hoofd baktechnische dienst bij Sonneveld, geeft een paar tips: “Voor het bakken van de perfecte brioche gebruik je als bakker het beste boter die net op bakkerijtemperatuur is. Daarnaast kneed je het briochedeeg relatief lang door. Zodra het deeg loskomt van de kuipwand, is het voldoende gekneed. Ik zie in de markt veel kansen als het gaat om brioche. Bakkers kunnen hun creativiteit de vrije loop laten en traditionele brioche transformeren tot unieke applicaties. Bijvoorbeeld wanneer je brioche combineert met een sloffenbodem.” Zomerse Creativiteit Met de zomer voor de deur is het tijd om het winkelassortiment aan te passen aan de behoeften en wensen van je klanten. Sonnet Briochemix 30% biedt een scala aan mogelijkheden om je met jouw bakkerij te onderscheiden met unieke en seizoensgebonden lekkernijen geeft Niek van Waarde aan: Picknick Denk aan luchtige brioche broodjes voor picknicks of zomerse brunches, perfect om te serveren met banketbakkersroom en vers fruit of huisgemaakte jam. Of experimenteer met verschillende vormen en smaken, zoals gevlochten brioche gevuld met een room op smaak gebracht met compound of baguettes met een vleugje lavendel voor een verfijnde touch. Sportieve twist Deze zomer komt er een golf van sportevenementen aan. Van het Europees Kampioenschap voetbal tot de Olympische Spelen. Kijkfeestjes krijgen een oranje tintje met het recept van Oranje Brioche. Deze heerlijk zachte en luchtige brioche, met de smaak van abrikozen en/of sinaasappel, is de perfecte snack om te genieten tijdens het aanmoedigen. De oranje fondant op de brioche voegt een feestelijke touch toe aan elke sportieve bijeenkomst. Burgers voor burgers Uiteraard mogen voor de zomer de brioche hamburgerbroodjes niet ontbreken. Burgers zijn het hele jaar door populair en daarmee een goede omzetmaker voor zowel de bakkerij als horeca. Recent onderzoek in Nederland en België (De Burger Barometer, februari 2023) toont aan dat 70% van de consumenten in Nederland en België minstens één keer per drie maanden een hamburger buitenshuis eet. De proefbakkers van Sonneveld tippen dan ook om een aantal verschillende soorten hamburgerbroodjes op in jouw bakkerijassortiment. Het broodje is immers het meest zichtbare deel van de hamburger. Aan de slag in de bakkerij! “Innovatie en vakmanschap gaan hand in hand met de Sonnet Briochemix 30%, waardoor bakkers met hun creativiteit aan de slag kunnen om klanten te verrassen met heerlijke brioche producten. Of je nu een traditionele bakkerij runt, luxe patisserie of trendy horecazaak, met brioche opent de deur naar eindeloze mogelijkheden voor smaakvolle en onderscheidende producten.” Op zoek naar meer tips om de perfecte brioche te bakken? Kijk dan op de website van Sonneveld www.sonneveld.com.
RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4