NBT magazine nr3-2024 Online

NBT MAGAZINE NR 3 2024 41 malse cake met kaneel, en het ‘Meulentje’, zelfgemaakte bonbons in de vorm van een molen met een vulling van Barneveldse sprits en karamel. De klantenkring van Koot is de afgelopen jaren flink gegroeid. Jan: “Sinds corona zien we dat mensen bewuster bezig zijn met voeding en dat ze onze producten nog meer waarderen.” Hij vindt het mooi om te zien hoe betrokken mensen zijn. “Toen de energieprijzen erg hoog waren, gaven sommige klanten bijvoorbeeld spontaan extra fooi en het is leuk om te zien dat we – mede dankzij onze webshop – zelfs bestellingen uit het buitenland krijgen. Ook in Canada, Zweden en andere landen smullen mensen tegenwoordig van onze producten.” Verbouwing De vraag naar de verse producten van Koot is zelfs zo groot dat er plannen zijn om de banketbakkerij op de huidige locatie uit te breiden, zodat de taarten en andere lekkernijen in de toekomst direct achter de winkel gemaakt kunnen worden. “Dat helpt om efficiënter en gemakkelijker te werken”, zegt Gerben. “Op dit moment zijn er veel verschillende ‘hokjes’ en komen we eigenlijk ruimte tekort.” De bouwtekeningen zijn inmiddels klaar. “Ons doel is dat de werkzaamheden nog dit jaar starten.” Familie Hoewel hij – zoals hij het zelf noemt – ‘van de koude kant is’, wil Gerben de familietraditie van de warme bakker nog vele jaren voortzetten. “Ik ben zelf natuurlijk geen echte Koot, maar Jan en Ine (de zus van Jan) hebben mij sinds mijn komst in 2017 goed gekneed als een echte Koot.” Daniëlle Koot, de vrouw van Jan, is al jaren een drijvende kracht binnen de onderneming en Gerbens vrouw Roelien werkt sinds enkele maanden ook in de winkel. Daardoor is het familiegevoel alleen maar groter geworden en wordt de traditie van Cornelis Beulekamp voortgezet. Meer informatie: Dit artikel verscheen eerder in de BarneveldseKrant.nl. De fotografie werd verzorgd door Pauw Media. Het enthousiaste team van Bakkerij Koot

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4