NBT magazine nr3-2024 Online

NBT MAGAZINE NR 3 2024 5 P. 39 RETRO: BAKKERIJ KOOT De uitkomst van een grondig onderzoek naar de geschiedenis leidde tot lachende gezichten bij Bakkerij Koot, de oudste bakker van Barneveld. Maar ook tot uitstel van twee jubileumfeestjes. ‘Brood en banket, sinds 1899’, staat al jaren op de gevel van de winkel. “Maar dat jaartal gaan we binnenkort veranderen”, zegt medeeigenaar Gerben van den Hudding. “Cornelis Beulekamp, geboren in 1837, heeft onze plannen aardig in de war geschopt.” P. 32 SONNEVELD Brioche verovert wereldwijd consumenten met zijn zachte, boterachtige textuur en delicate smaak. Dit weelderige Franse brood, oorspronkelijk afkomstig uit de regio Bretagne, staat bekend om zijn malsheid. Als bakkerijprofessional ben je voortdurend op zoek naar manieren om je assortiment te verrijken en klanten te verrassen. Ga aan de slag met het bakken van dit heerlijke brood. Maar hoe bak je nu de perfecte brioche? P. 26 ICECOOL De nieuwe IceCool coolproofer maakt het mogelijk om deegstukken in één handeling, in dezelfde koelunit, af te laten koelen en gelijkmatig te laten rijzen tot de volgende dag. Bij dit succesvolle koelsysteem zijn de rijsbakken dicht op elkaar gestapeld en is een volledig geautomatiseerd rijs- en koelproces mogelijk. P. 25 B&O B&O Bakkerij Techniek B.V. gaat op kleine voet verder. “Tijden veranderen, zo ook voor ons”, aldus Riny van Oeffelen. “Waar is de tijd gebleven dat we zeven volwaardige techniekers hadden? Door de tijd heen zijn we terug bij waar we zijn begonnen; met twee techniekers en een klein team. Dat heeft zijn weerslag op onze werkwijze en zodoende hebben we gekozen om op deze manier afscheid te nemen van bepaalde inventaris, maar ook bakkerijmachines en gereedschap.” 25 32 39 26

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4