22 NBT MAGAZINE NR 3 2025 COVERSTORY RBK GROUP RBK Group is al bijna 50 jaar een toonaangevende partner voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie, onder meer voor industriële bakkerijen die streven naar meer efficiëntie, duurzaamheid en optimale voorwaarden voor food safety. Met een integrale aanpak biedt RBK totaaloplossingen die technische expertise combineren met RBK GROUP: FOOD SAFETY WAARBORGEN IN TOEKOMSTBESTENDIGE BAKKERIJEN Grote bakkerijen staan voortdurend voor aanzienlijke uitdagingen op het gebied van voedselveiligheid, hygiëne en energiebeheer. Het voldoen aan steeds strenger wordende regelgeving en certificeringen zoals de BRC Global Standard, IFS en FSSC 22000, in combinatie met het behouden van efficiëntie en werkbaarheid in de productie, vereist diepgaande kennis en ervaring. Daarom wenden grote bakkerijen zich tot RBK Group, een expert met decennialange ervaring in duurzaam bouwen, energie-efficiënte koeltechniek en automatisering van productieprocessen. diepgaande kennis van productieprocessen en actuele wet- en regelgeving. De specialisten van RBK Group – waaronder ook Gert de Vries en Erik van Erk – ondersteunen bakkerijen in elke fase van de bedrijfsvoering, van het selecteren van een geschikte locatie tot en met de uiteindelijke oplevering van het gebouw. Hierbij vormt voedselveiligheid altijd een van de fundamenten van de aanpak. Architect en specialist op het gebied van hygiëne in productieomgevingen Gert de Vries legt uit: “Effectieve en praktische hygiëne-oplossingen zijn cruciaal voor elk voedselbedrijf. Ons doel is om overdreven en onnodig complexe maatregelen te vermijden. We helpen bakkerijen onderscheid te maken tussen wettelijk verplichte maatregelen en zinvolle, bedrijfsspecifieke oplossingen. Dit zorgt voor een hygiënebeleid dat realistisch en werkbaar is.” Minimaliseren van de kans op contaminatie In de praktijk blijkt het bewaken en beheren van hygiëne een van de meest complexe uitdagingen. RBK besteedt daarom speciale aandacht aan de productieflow en inrichting van gebouwen. Dit betekent onder andere het voorkomen van kruisbesmetting door slimme routing, Gert de Vries en Erik van Erk: specialisten in voedselveiligheid, hygiëne en automatisering
RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4