NBT Magazine nr.4 2014 - page 4

VOORGEBAKKEN
VOORGEBAKKEN
VOORGEBAKKEN
Voorgebakken
Deze zomer werd gedomineerd door vele
sportevenementen, de nare gebeurtenis
met vlucht MH17, onrusten in de wereld en
de mooie voorzomer werd toch nog omge-
toverd tot één van de natste zomers sinds
het begin van de metingen. Inmiddels is
september al weer begonnen en hebben
de meesten de vakantietijd afgesloten dus
is het tijd om ons weer te gaan richten op
de najaarsactiviteiten.
Binnenkort is een bezoekje aan de Südback
te Stuttgart, die gehouden wordt van 18
tot 21 oktober, zeker de moeite waard .
Südback staat bekend als één van de meest
gewilde en meest belangrijke vakbeurzen
voor de bakkerijbranche en zoetwaren-
handel in Duitsland. Het is de plaats voor
de uitwisseling van ideeën en presentatie
van trends, ontwikkelingen en technische
innovaties. Niet alleen qua nieuwe tech-
nieken, maar vooral ook om te ontdekken
welke trends er in opkomst zijn op het
gebied van nieuwe brood-, banket- of
snackproducten. Daarnaast is het één van
de weinige mogelijkheden nog dit jaar om
een vakevenement te bezoeken. Laat u
daar dan ook inspireren!
Dan een heel ander punt. Voedingsvezels
zijn een belangrijk element in onze voe-
ding. Er is tegenwoordig veel informatie
beschikbaar over voedingsvezels. Het is
vaak lastig om de meest actuele informa-
tie te vinden en dit ook te vertalen naar
de dagelijkse praktijk. Voor vragen of
advies over wetten en voorschriften, kwa-
liteitssystemen en nieuwe ontwikkelingen
kunt u terecht bij kennisspecialisten. Uw
grondstoffenleveranciers zijn één van die
kennisspecialisten die hierbij kunnen hel-
pen en daarnaast staan ze open voor het
ontwikkelen van nieuwe producten en
diensten op basis van een consumentge-
richte aanpak. Daarop inspelend vindt u in
deze editie van NBT Magazine alles over
grondstoffen en bake-off producten.
Het lijkt wat vroeg in het jaar om nu al met
oliebollen bezig te zijn. Toch is de tijd aan-
gebroken om voorbereiding te gaan tref-
fen zoals de oliebollenbak nakijken, beslag
maken, proefbakken, etc. Wanneer u over-
weegt om voor het eerst zelf oliebollen
te gaan bakken is het goed om u te laten
informeren bij uw grondstoffenleverancier
alsmede de leverancier van oliebollenbak-
ken. Het bakken van oliebollen vormt
namelijk een specialisatie waartegen de
industriële bakker weliswaar qua aantal-
len, maar zeker niet qua smaak en kwali-
teit tegenaan kan bakken. De consument is
nog altijd bereid wat meer te betalen voor
een overheerlijke oliebol. Speel hier tijdig
op in en laat (de kans op) dit stukje (essen-
tiële) omzet niet verloren gaan.
Peter Eversdijk
Voorzitter NBT, branchegroep van de
Koninklijke Metaalunie
NBT
magazine
4
1,2,3 5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,...44
Powered by FlippingBook