Previous Page  13 / 52 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 13 / 52 Next Page
Page Background

NB T M

A G A Z I N E

N R

4 2 0 1 5 13

Packaging Area (hal B1) het belang van mooie en

hygiënische verpakkingen zien. Hier zal HOBA

(stand 360) bijvoorbeeld de nieuwe verpakkings-

machine voor pita, tortilla’s en Turks brood tonen.

Maar de nadruk ligt natuurlijk bij bakkerijsector.

Zo zullen startende innovatieve bedrijven expose-

ren op de BMWi Newcomer-stand van het Duitse

ministerie voor economische zaken en energie.

Wedstrijden

Op 15 september zullen de prestigieuze IBA

awards voor de meest innovatieve producten en

ontwikkelingen worden uitgereikt. Verder zijn er

ook twee wedstrijden voor bakkers die tijdens de

IBA gehouden zullen worden. Het Duitse

kampioenschap voor meesterbakkers zal

plaatsvinden op 15 september. Verder

wordt de internationale IBA-UIBC-cup

gehouden. Voor brood- als banketbak-

kers is er een apart kampioenschap. De

bakkers nemen het in twaalf landenteams

tegen elkaar op in drie rondes op 12, 13

en 14 september. Nederland doet mee

en strijdt op de eerste dag tegen Peru,

Frankrijk en de VS. De confectioneurs

krijgen op 16 en 17 september de taak

om de beste petit-four, praline en taart te

maken met als thema ‘circus’. Hier zijn

de finalisten Duitsland, Noorwegen, Zuid

Korea en Taiwan.

Evenementen

Naast de wedstrijden zijn er nog vele

andere evenementen. Zo staat er op de

IBA een typisch Beierse Oktoberfest-tent,

waar de mogelijkheid bestaat om onder

het genot van een hapje en (vooral) een

drankje nader kennis te maken met zaken-

partners. Speciaal voor bezoekers van de

IBA worden er in en om München ook

seminars en bakkerijtours georganiseerd.

De tours zijn gratis en worden geregeld

vanuit het Landesinnungsverband (staats-

gildeverbond). Reservatie vooraf bij deze

instelling is noodzakelijk. De seminars worden

gegeven met als doel om de variatie aan gebak-

ken goederen uit Beieren te demonstreren. Hierbij

wordt aandacht besteed aan ingrediënten, technie-

ken en eindproducten.

Exposanten en thema’s

Van de 1.255 exposanten op de IBA komt 41% uit

Duitsland. Het grootste gedeelte van de bedrijven

(45%) is gespecialiseerd in productietechnologie

en gereedschap. Verder zijn er veel exposanten

van rauwe ingrediënten (20%) en logistiek, verpak-

king en procesoptimalisatie (11%). In het kader op

deze pagina’s staat een greep uit de deelnemers

die voor Nederlandse bakkers interessant zijn om

te bezoeken. Een aantal bedrijven dat exposeert

komt elders in deze NBT Magazine aan bod om te

praten over hun plannen op en na de IBA.

Thema’s

Er zullen een aantal bedrijven aanwezig zijn die

gespecialiseerd zijn in ‘shopfitting’: zij weten pre-

cies wat er nodig is om producten zo goed moge-

lijk te kunnen presenteren. Modern winkeldesign

prikkelt alle zintuigen, niet alleen de ogen. Een

bezoek aan de bakker moet niet alleen winkelen

zijn, maar een echte beleving. Veel exposan-

ten besteden aandacht aan energiebesparing. Bij

zevenhonderd van de exposanten zijn er energie-

zuinige innovaties te zien. Ten slotte is er de laatste

tijd steeds meer aandacht voor voedselallergieën,

voedingstrends en de bijbehorende speciale deeg-

soorten. Denk hierbij aan de glutenvrije broden.

De nieuwste trend is Chiazaad. Er is in hal A4 ook

een informatiepunt allergenen, waar bezoekers

op touch screens details over deze stoffen kunnen

zien. Verschillende bedrijven zijn ook aanwezig

met informatie over en recepten voor vegetarische

en veganistische brood- en gebakvarianten.

Meer informatie:

www.iba.de

Beurshal München, Messegelände 81823,

München

Zaterdag 12 tot en met woensdag 16 september:

9.30-18.00

Donderdag 17 september: 9.30-17.00

Nederlandse en Belgische exposanten

Enkele bedrijven op de IBA die voor de Nederlandse en Belgische bakkers interessant zijn om te

bezoeken zijn Algist Bruggeman (Hal A4, stand 284), BAKTEC (B2, 331), Bandall (B1, 344), BVT

Bakery Services (B6, 250), D. van der Pol (A3, 131), Dijko Ovens (B6, 257), Divardy (A5, 376),

EverBake Capway (B4, 390), HOBA (B1, 360), JAC (A2, 441), Kaak Group (A1, 231), Kalmeijer (A4,

280), KOMA (A5, 471), Pcdata (A1, 200), Rademaker (A1, 335), Rinc Industrial Bakery Systems

(B6, 334), Spiromatic (A1, 361), Technisch Bureau Kortlever (B6, 410) en Tromp (B1, 440).

Deze verpakkingen zijn milieuvriendelijk