Previous Page  8 / 52 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 8 / 52 Next Page
Page Background

N

I E U W S

A

C T U E E L

NB T M

A G A Z I N E

N R

4 2 0 1 5

8

Tijdens het Oogstfeest is de veiling van het eerste

baaltje haver, waarvan de opbrengst voor Bake for

Life is. Dit wordt georganiseerd op het binnenplein

van de Havermarkt in Zaandam met allemaal

kramen met informatie over haver en haverpro-

ducten, uiteraard onder het genot van een hapje

en drankje. Bakery Institute zet die dag de bakkerij

in het zonnetje!

Voor meer informatie over het Oogstfeest en de

activiteiten hier omheen, kijk op www.bakeryin-

stitute.nl

Bakery Institute organiseert dit jaar op 16 september vanaf 15.00 uur het Oogstfeest. Dit jaar staat

het Oogstfeest in het teken van Haver. De laatste jaren is haver steeds meer als een gezondheidsgraan

met bijbehorende gezondheidsclaims gewaardeerd en het Bakery Institute verwacht dat dit graan de

aankomende tijd een enorme vlucht gaat nemen.

Oogstfeest bij

Bakery Institute

Oproep Retro

Strijd om felbegeerde

Meestertitels in oktober

Mocht u interesse hebben om deel te nemen

aan de Retro, neem dan contact op met

Coen de Jager, door een mail te sturen naar

c.dejager@gpmedia.nl

.

Voor onze rubriek ‘Retro’ waarin wij elke

uitgave van NBT Magazine een onderne-

mer uit de branche aan het woord laten is

de redactie op zoek naar bakkers met een

leuk, interessant, onderscheidend verhaal.

Vindt u dat u in aanmerking komt voor een

uitgebreide reportage in ons blad? Laat het

ons weten.

Zien hoe je eigen bakker zijn degen kneedt en

vult. De warmte van de ovens voelen. De heer-

lijkste geuren opsnuiven tijdens het bakproces.

En uiteindelijk natuurlijk van die kraakverse

broodjes proeven of je bakker helpen om zijn

mooiste taarten af te werken. Wat een verleiding!

Het kan allemaal als je de nacht doorbrengt bij

je bakker.

Promotie

De Stichting Ambachtelijke Bakkerij (SAB)

spoort alle ambachtelijke (banket)bakkers van

Nederland aan om in de nacht van 2 op 3

oktober hun vakkennis en liefde voor het vak te

laten zien aan een groot publiek. “Hoe een bak-

ker dit Open Huis invult, mag hij helemaal zelf

bepalen”, aldus Sandra Pluim, coördinator van

de SAB. “De Stichting faciliteert promotiemate-

riaal en verzorgt informatie over het evenement

richting de consument en richting de bakkers.

Bovendien zorgen we voor diverse radiocom-

mercials op 100% NL en Radio 10 in de aanloop

naar 2 oktober.”

‘Breng de nacht door met je bakker’ kan op aller-

lei manieren tussen 20.00 uur ’s avonds en 8.00

uur ’s ochtends worden ingevuld. Te denken valt

aan rondleidingen door het bedrijf, demonstraties

van vaktechnieken of bakprocessen, workshops

of proeverijen. Iedere bakker nodigt zijn eigen

klantenkring uit via eigen kanalen, maar wordt

ondertussen landelijk ondersteund door de aan-

dacht die de SAB genereert. “Meedoen aan

‘Breng de nacht door met je bakker’ is geheel

vrijblijvend”, benadrukt Pluim. “Wij zien het

echter als een prachtige kans om de consument

te laten kennismaken met ons ambacht en het

de aandacht te schenken die het verdient. Het

is hét moment voor iedere vakman om vragen

te beantwoorden en zijn kennis en verhalen te

delen. Precies datgene, waarnaar de consument

anno 2015 naarstig op zoek is.”

Informatie:

www.ambachtelijkebakkerij.nu

‘Breng de nacht door met je bakker’

Consumenten willen graag weten waar hun eten vandaan komt, hoe het wordt bereid en wie het

voor hen klaarmaakt. Daarom spoort de Stichting Ambachtelijke Bakkerij alle ambachtelijke brood-

en banketbakkers van Nederland aan om van 2 op 3 oktober de deuren van hun bedrijf wijd open te

gooien, en de consument uit te dagen: ‘Breng de nacht door met je bakker!’

Binnenkort gaan twee boulangers en één patissier op voor een praktijkexamen dat in oktober bij het

Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen wordt gehouden. In totaal namen vijf boulangers en twee

patissiers deel aan het theorie-examen.

De overgebleven kandidaten maken zich op voor de strijd om de felbegeerde titel die slechts door vijf

personen in Nederland wordt gedragen. In oktober zullen de overgebleven kandidaten in een drie dagen

durend praktijkexamen de internationale examencommissie moeten overtuigen van hun kennis, passie,

vakmanschap en visie op hun vakgebied.

Eerder werd bekend dat het examencentrum in Wageningen per 1 augustus zal sluiten. “Toch zullen de

Meesterexamens dit jaar gewoon in Wageningen plaatsvinden”, aldus David de Bruijn, communicatiema-

nager bij het NBC. De Bruijn vervolgt: “Er wordt nog onderzocht of er mogelijkheden zijn om de bakkerijen

op een andere manier in te zetten. De lokalen worden dus niet ontmanteld en dat biedt ons de mogelijkheid

om het Examen gewoon in Wageningen te organiseren.”