NBT nr4 2018 online

30 NB T M a g a z i n e n r 4 2 0 1 8 C o v e r s t o r y VOLLEDIGE PROCESCONTROLE IS EEN STAP DICHTERBIJ BIJ DE KAAK GROUP Laten we eerst even teruggaan naar IBA 2015. De Kaak Group nam bezoekers van IBA 2015 mee naar het heden en de toekomst van de bakkerij met de iBakeware experience. “We lieten drie jaar geleden bijvoorbeeld zien hoe we met Kaak Bakeware koppels tijdens het productieproces konden scannen en zodra er een probleem optrad het desbetreffende koppel vroegtijdig uit de lijn gehaald kon worden. Het scannen van de koppels zorgde er ook voor dat we problemen konden voorkomen. Stel dat de coating niet meer voldeed, werd dit aangegeven door het systeem. We waren dus al bezig met het monitoren en analyseren van het proces op kleine schaal, met als doel efficiënter en probleemvoorkomend te werken”, geeft Kathy Gaalman, marketing manager bij de Kaak Groep, aan. VERLEDEN, HEDEN EN TOEKOMST Datavergaring om alles in het productieproces te meten was drie jaar geleden het speerpunt met als hoofdvraag: is volledige procescontrole een utopie of realiteit? “De iBakeware experience was gericht op een stuk verleden, heden en toekomst en de toekomst is in onze ogen volledige procescontrole. Daar waren we destijds ook al mee bezig natuurlijk. We hebben een team opgezet om verder te gaan met ontwikkelen, maar het is complexe materie waar heel wat kennis voor nodig is.” MET DE IBA IN AANTOCHT WEET JE GEWOON DAT ER DE KOMENDE TIJD EEN AANTAL GROTE INNOVATIES BEKEND WORDEN GEMAAKT VAN VOORAANSTAANDE PARTIJEN UIT DE BAKKERSBRANCHE. DAAR WAAR VOORAFGAAND AAN DE START VAN DE IBA ALLES – OF BIJNA ALLES – ANGSTVALLIG GEHEIM WERD GEHOUDEN, ZIJN ER GELUKKIG OOK BEDRIJVEN ZOALS DE KAAK GROUP DIE NU WEL AL WAT PRIJS GEVEN OVER HETGEEN ZE GAAN PRESENTEREN AAN DE GEHELE BAKKERIJBRANCHE VAN 15 TOT EN MET 20 SEPTEMBER. WE ZULLEN VAST EEN HINT GEVEN: DE KAAK GROUP GAAT U HAAR VISIE LATEN ZIEN OP HOE U NOG EFFICIËNTER EN MET MEER INZICHT KUNT PRODUCEREN OM UW BAKRESULTATEN TE OPTIMALISEREN EN KOSTEN TE VERLAGEN MET ‘THE SMART BAKING EXPERIENCE’.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4