NBT Magazine nr 4 2019

NB T M a g a z i n e n r 4 2 0 1 9 31 A c h t e r d e s c h e r m e n In 1998 is men bij Noordhoek met een handrasp begonnen met het raspen van kaas voor een aantal lokale bakkerijen in Bodegraven. Als snel ontwik- kelde het bedrijf zich tot een productiebedrijf en verhuisde het naar een groter pand op het oude industrieterrein. In 2010 was Noordhoek Geraspte Kaas uitgegroeid tot een grote speler op de Europese markt en liet het een eigen bedrijfspand bouwen op bedrijvenpark Rijnhoek, nog altijd in kaas- dorp Bodegraven. Nu, negen jaar later en kort na het 20 jarig jubileum, heeft Noordhoek een nieuwe transformatie ondergaan. Niet alleen is een nieuw huisstijl aangenomen, het pand is uitgebreid naar een dubbele capaciteit en voorzien van de nieuwste technische en milieubewuste oplossingen. DUURZAAM Met een verdubbeling van de gekoelde opslag kunnen grondstoffen en eind- product gescheiden bewaard blijven. Dit maakt dat er geen externe koelruimtes nodig zijn en dat sneller geschakeld kan worden tussen klantvraag en productie. Daarnaast zijn er twee nieuwe laadperrons gebouwd, waardoor leveren en laden efficiënter plaatsvinden. Op de Gesloten Product Afdeling zijn inpakrobots geïn- stalleerd waardoor productiemedewerkers geen zwaar en repeterend werk meer hoeven te verrichten. Dit maakt dat de Arbo-omstandigheden sterk verbeterd zijn. Bij het uitbreiden van het bestaand pand is tevens goed gedacht aan duur- zaamheid. Zo wordt het water binnen het pand verwarmd door middel van de terugwinning van de warmte dat door de koelingen en compressoren gegenereerd wordt. Voor de koelingen wordt tevens sinds de oplevering het medium CO2 gebruikt, dat minder energie nodig heeft om geproduceerd te worden. OP DE GROEI GEBOUWD Al het productieafval bij Noordhoek wordt gescheiden en er zijn op het dak van de nieuwe opslaglocatie 396 zonnepanelen geplaatst die voor eigen energievoor- ziening zorgen. Er zijn niet alleen opslagruimtes gebouwd in het nieuwe pand, maar ook algemene ruimtes, zoals een grotere kantine voor de circa 50 medewer- kers en een proefkeuken waar de producten op houdbaarheid en toepasbaarheid getest kunnen worden. Het nieuwe pand is dusdanig slim ingedeeld dat tussen de algemene ruimtes en opslagruimte alvast een nieuwe productiehal is gebouwd. Zo is Noordhoek Geraspte Kaas klaar voor verdere groei de komende jaren. Noordhoek GERASPTE KAAS BOUWT VERDER AAN DE TOEKOMST NOORDHOEK GERASPTE KAAS BESTOND VORIG JAAR 20 JAAR, MAAR DAT BETEKENT NIET DAT MEN STILZIT IN BODEGRAVEN. ER ZIJN VOLOP ONTWIKKELINGEN BIJ NOORDHOEK, WAARBIJ OOK DE INTRODUCTIE VAN EEN NIEUWE HUISSTIJL HOORT, MAAR OOK DE UITBREIDING VAN HAAR PAND MET NIEUWE TECHNISCHE EN MILIEUBEWUSTE OPLOSSINGEN ZIJN DAAR ONDERDEEL VAN. Meer informatie: Noordhoek Geraspte Kaas Tel. +31 (0)172 611 082 www.noordhoekkaas.nl

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4