NBT Magazine nr 4 2019

NB T M a g a z i n e n r 4 2 0 1 9 38 B a k k e r i j m a c h i n e s ONAFHANKELIJK TEGEN TECHNIEK AANKIJKEN Kiezen voor de juiste oplossing en aanbieder in een oerwoud van aanbod is moeilijk. TenBa adviseert u hoe hier mee om te gaan. “Daarnaast begeleidt TenBa u bij de aanschaf van bakkerijtechnieken of –machines door eerst goed en kritisch te inventariseren wat uw wensen zijn”, aldus Pieter Röling. “Na de inventarisatie stelt TenBa een zogenaamd ‘Programma van Eisen’ op. Dat kan variëren van één blad met uitgangspunten tot een uitgebreide omschrijving inclusief tekeningen, productspecificaties, -maten, -foto’s, et cetera. Deze stukken worden besproken met de opdrachtgever en vastgesteld. Dan wordt ook in overleg gekozen aan welke leveranciers de offerte-aanvragen worden verstuurd. De opdrachtgever beslist altijd naar wie de aanvragen worden verstuurd. TenBa is ook hier de onafhankelijke partij.” APPELS MET APPELS BLIJVEN VERGELIJKEN PeterVerweij: “Niet altijd sluit de aanvraag geheel aan bij het leveringspakket dat een leverancier van bakkerijtechniek biedt. Vaak gebeurt het dat er dan vragen worden gesteld en om aanvullende informatie wordt gevraagd. TenBa verzamelt al die vragen en opmerkingen en zorgt ervoor dat alle aanbieders antwoord krijgen op de vragen die gesteld zijn. Zo zorgen wij ervoor dat iedere aanbieder dezelfde informatie krijgt, zelfs als die geen vragen hebben gesteld.” ZELF EEN KEUZE MAKEN “Nadat alle offertes ontvangen zijn stellen wij voor de bakkerij-ondernemer een offerte vergelijking op”, vertelt Pieter Röling. “Door deze vergelijkingen brengen wij duidelijkheid en meer inzicht in de prijs-kwaliteitverhouding. Maar ook of een installatie of machine de capaciteiten haalt, volumes aankan en of de gewichtrange bijvoorbeeld klopt. Waar noodzakelijk voor de lay-out van de bakkerij tekenen wij de technieken in uw bakkerijplan in, zodat ook de ruimtelijke consequenties inzichtelijk zijn gemaakt van de verschillende aangeboden technieken. Er ontstaat zo een duidelijk beeld, doordat een onafhankelijke adviseur alle vóórs en tegens in beeld heeft gebracht. De uiteindelijke keuze wordt altijd door de ondernemer zelf gemaakt. Maar hij heeft wel de broodnodige informatie om tot een gedegen keuze te komen.” VOORBEELD Peter Verweij geeft een voorbeeld: “Neem koudetechniek. U geeft aan hoeveel producten u binnen een bepaalde tijd ingevroren of bewaard wil hebben in bevroren of gekoeld opslag. De antwoorden en met name de technische specificaties zijn bijna niet te doorgronden om een goede keuze te maken. Door de techniek te analyseren en specifieke informatie bij de aanvraag op te vragen is het wel mogelijk om de techniek vergelijkbaar te maken. Denk hierbij aan het opvragen van het verdampend oppervlak van de verdampers, luchtsnelheden en –volumes, condensor specificaties, verdampingstemperatuur et cetera. Door dit overzichtelijk naast elkaar te zetten krijg je een overzicht van de verschillen. Welke keuze daaruit volgt kan totaal verschillend zijn. Er is een prijs-kwaliteitverhouding en iedere individuele ondernemer maakt hierin zijn eigen keuze. Maar dan wel een onderbouwde keuze.” Meer informatie: TenBa BV, Bakkerij advies | Taxatie | Realisatie Tel. 0317-471211 www.tenba-bv.nl VAN WERKBANKEN TOT SILO’S EN VAN PUNTJESMACHINE TOT EEN COMPLETE PRODUCTIELIJN. ALS BAKKERIJ-ONDERNEMER INVESTEERT U IN BAKKERIJTECHNIEKEN EN DIE MOETEN, BIJ VOORKEUR, AAN UW WENSEN VOLDOEN. BAKKERIJTECHNIEK KOPEN IS GEEN DAGELIJKSE BEZIGHEID. DE TECHNIEK GAAT VOORUIT, MAAR OOK UW BAKKERIJ IS AAN VERANDERINGEN ONDERHEVIG. NIET ALLE LEVERANCIERS BIEDEN HETZELFDE EN OOK NIET ALLEMAAL DE OPLOSSING VOOR UW VRAAG. HOE HOUDT U HET UIT ELKAAR EN WEET U DAT U KOOPT WAT BIJ U PAST? DAT HOREN WIJ VAN PIETER RÖLING EN PETER VERWEIJ VAN TENBA. TENBA ADVISEERT BIJ HET KIEZEN VAN DE JUISTE BAKKERIJTECHNIEK

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4