NBT Magazine nr4 2020 Online

NB T M a g a z i n e n r 4 2 0 2 0 33 GEBRUIKSVRIENDELIJK Marjon neemt ons mee de bakkerij in om met eigen ogen te zien hoe ze de – in dit geval – volkorencroissants maakt. “Het deeg is enorm snel uit te rollen en wordt op de rol geplaatst. Hier zie je het bedieningsscherm dat werkt als een touchscreen en waarop je alles heel makkelijk kunt regelen. Dikte en breedte van het deeg, hoe snel het verwerkt wordt, hoe snel het op de rol gedraaid wordt: je kunt het zo gek niet bedenken of het kan. En doordat het enorm gebruiksvriendelijk is, kan iedereen ermee werken. Dus als ik een keer vrij ben, kan een collega het gemakkelijk overnemen.” KWALITEIT Het deeg is inderdaad in no time uitgerold, waarna Marjon de rol oppakt en op de snijtafel plaatst. “Met de snijtafel ben ik misschien nog wel blijer dan met de uitrolmachine”, zegt Marjon. “Het scheelt gewoon heel veel handwerk en je krijgt de constante, perfecte kwaliteit die wij nastreven. We hebben de afgelopen jaren veel tijd en moeite gestoken om alle producten zelf te maken en met de nieuwe uitrolmachine en snijmachine zetten we weer een stap om de kwaliteit van al onze producten naar een hoger niveau te tillen. Van een 9 naar een 9 ½ zeg maar. Want een 10 betekent dat er niks meer aan verbeterd kan worden en er is altijd nog iets te perfectioneren.” Door de nieuwe mogelijkheden is productontwikkeling ook iets dat hoog op de agenda staat bij Marjon. “De mogelijkheden zijn er in ieder geval, daar komen we al werkende ook achter. Door de verschillende mallen die bij de snijtafel worden geleverd ben je niet beperkt als het gaat om het snijden van het deeg. Zo gaan we onze kaasstengels ook op de snijtafel maken. Dat vergt nog een kleine aanpassing, maar dat gaat zeker goedkomen.” AMBASSADEUR Ook Lèon zeer enthousiast over de nieuwe uitrolmachine en snijtafel. “Ik ben echt lyrisch. Eigenlijk had ik de banketbakkers de uitrolmachine beloofd, maar Marjon werkte echt nog op een ‘oudje’. Nu het zo goed in de praktijk werkt moeten we er binnenkort misschien nog wel één aanschaffen. Als je ziet hoeveel tijdwinst we boeken en de arbeid die het scheelt, is het ook zo terugverdient. We wilden voor Marjon eigenlijk ook een aparte ruimte bouwen, zodat ze onder warme omstandigheden zoals nu, ook de degen goed verwerkt kreeg. Maar nu ondervinden we dat ze door de snellere productie geen extra hinder ondervindt van die warmte en dus geen extra koeling nodig heeft. Dat scheelt ook weer kosten dus! Ik ben dan ook met recht een ambassadeur van deze machine.” Meer informatie: Van Asselt & Alferink/HEIN Tel. +31 (0)345-820204 www.vanasseltenalferink.nl De Hein Ecostone2 rotatieovens hier bijna voor het eerst in actie

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4