NBT Magazine nr4 2020 Online

NB T M a g a z i n e n r 4 2 0 2 0 7 R e p o r t a g e Prachtige nieuwe productielocatie VOOR BAKKERIJ KENIS, WAAR KÖNIG-KLEINBROODLIJNEN EEN HOOFDROL SPELEN WIJ HEBBEN HET GELUK DAT WE MET ENIGE REGELMAAT EEN KIJKJE IN DE ‘KEUKEN’ KRIJGEN BIJ BAKKERS. ZO HEBBEN WIJ DOOR DE JAREN HEEN DE MEEST UITEENLOPENDE BAKKERIJEN IN BINNEN- EN BUITENLAND BEZOCHT EN DAARBIJ ZATEN EEN AANTAL BEZOEKJES DIE ONS LANG ZULLEN BIJBLIJVEN VANWEGE DE HOOGWAARDIGE EN INNOVATIEVE OPLOSSINGEN EN VOORUITSTREVENDHEID DIE WIJ GEZIEN HEBBEN. BAKKERIJ KENIS IN HET BELGISCHE BREE STAAT WAT ONS BETREFT HOOG IN DIE LIJST. ALS WIJ OP BEZOEK ZIJN BIJ GLENN KENIS IN DE SPLINTERNIEUWE BAKKERIJ IN BREE, WORDT ER NET DRIE MAANDEN GEPRODUCEERD. OP EEN INDUSTRIETERREIN IS EEN PRACHTIGE BAKKERIJ VERREZEN WAAR ALLES TOT IN DETAIL AAN KLOPT. FAMILIE KENIS HEEFT DAARNAAST OOK NOG DE NODIGE PROCESSEN GEOPTIMALISEERD, MEDE DOOR DE AANSCHAF VAN TWEE NIEUWE KÖNIG KLEINBROODLIJNEN: EEN COMBILIJN, MAAR OOK HET NIEUWE PARADEPAARDJE VAN KÖNIG, DE ARTISANALE KLEINBROODLIJN SFM HEEFT EEN PLEKJE GEKREGEN IN DE BAKKERIJ VAN KENIS IN BREE. Een project als de realisatie van Bakkerij Kenis zien wij de laatste tijd niet heel vaak meer. Doorgaans zien we dat bakkerijen verder geoptimaliseerd worden, maar hoe vaak zie of hoor je nog dat een bakkerij helemaal nieuw wordt gebouwd? Het is geen vanzelfsprekendheid meer en Glenn Kenis kan daarover meepraten, want dat er veel tijd in een dergelijk nieuwbouwproject gaat zitten, dat weet hij als geen ander. Drie jaar heeft de realisatie geduurd. “Dat is van de knoop doorhakken dat we voor een nieuwbouwproject zouden gaan, zoeken van een geschikt perceel met toekomstperspectieven, heroriëntering van terrein wegens het verleggen van een bestaande waterloop, inrichting uittekenen, keuze van architect- hoofdaannemer- overige betrokken partijen en heel belangrijk de bakkerijmachine leveranciers (met bijhorende buitenlandse bezoeken, testen met eigen grondstoffen in testcentra), inrichting van ultra modern kantoorgebouw met alle nodige medewerkers voorzieningen, afwerking van terrein & finishing touch van het atelier, na vele malen testen met nieuwe machinerie, de volledige verhuis, tot en met de dag dat het eerste product dat hier geproduceerd, gebakken en ook daadwerkelijk verkocht werd.”

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4