IBA 2025 Van de Isar naar de Rijn en van de herfst naar de lente, iba verhuist voor het evenement van 2025 eenmalig weer van München naar Düsseldorf. Dat heeft als voornaamste reden om de cyclus waarin iba in Munchen plaatsvindt gelijk te houden en niet vijf jaar te hoeven wachten op een volgende editie. Eén ding blijft echter hetzelfde: de kwaliteit, innovatieve diversiteit en productdiepte van 's werelds toonaangevende vakbeurs. In mei zal het de internationale bakkerij-industrie samenbrengen in Düsseldorf, waar wereldwijde innovaties en trends uit de gehele waardeketen zullen worden onthuld. Kennisuitwisseling, reünies met langdurige klanten, innovatie, spannende wedstrijden en nieuwe contacten zullen samengaan met een ongeëvenaarde sfeer en eersteklas ambachtelijke bakkerij- en banketbakkerij in het hart van het evenement. Baking New Ways Tot het evenement in mei 2025 zal iba’s multimediale campagne "Baking New Ways" verschillende spelers en innovatieve concepten uit de industrie in de spotlight zetten, evenals hoogtepunten van 's werelds toonaangevende vakbeurs. Inspirerende en persoonlijke verhalen uit en voor de industrie zullen ook worden gedeeld. De focus ligt op één kernboodschap: als drijvende kracht in de internationale industrie verenigt iba zich met alle marktspelers om zichzelf voortdurend opnieuw uit te vinden en vooruitgang mogelijk te maken. Dit maakt het leidende evenement te allen tijde een garantie voor innovatieve en duurzame oplossingen. Maar welke nieuwe wegen zijn er ontstaan en welke VOORUITBLIK: IBA 2025 EENMALIG IN DÜSSELDORF Van 18 tot 22 mei 2025 opent 's werelds toonaangevende vakbeurs voor de bakkerij- en banketbakkerij-industrie zijn deuren in de Messe Düsseldorf. De belangstelling vanuit de industrie voor iba 2025 is zoals altijd enorm: meer dan 80% van de beschikbare ruimte is al volgeboekt. kunnen we in de toekomst verwachten? En hoe bevordert en koestert iba hun potentieel en implementatie? Blijf op de hoogte van dit alles en meer door iba te volgen op www.iba-tradefair.com/en/messe/baking-new-ways/ in de aanloop naar het evenement. Verschillende hallen Het evenement zal verspreid over in totaal zeven hallen worden gehouden, waarvan de grootte en indeling anders zijn dan die in München. Georganiseerd in hallen 9-15, belooft het evenement een even gevarieerd productportfolio als altijd te brengen met dezelfde hoge kwaliteit. Met een oppervlakte van meer dan 98.000 vierkante meter, toont iba alles wat de wereldwijde industrie te bieden heeft. De basisstructuur blijft hetzelfde, verdeeld in de bekende productcategorieën. Trends en innovaties in productietechnologie en apparatuur zullen te vinden zijn in hallen 9 tot 13. Verpakkingstechnologie wordt getoond in hal 9. Hallen 13 en 14 zullen ambachtelijke bakkerij presenteren, terwijl grondstoffen en ingrediënten centraal zullen staan in hal 15. Thema’s Door de focusthema's ambachtelijke bakkerij, digitalisering en voedseltrends belicht iba de belangrijkste thema's in de hedendaagse industrie, verenigt het vraag en aanbod en biedt het toekomstige richting. Op het gebied van ambachtelijke bakkerij draait alles om traditioneel en modern vakmanschap en beroepsopleiding. Wat digitalisering betreft, presenteert iba nieuwe methoden voor de bakkerij-industrie: van procesoptimalisatie en automatisering door middel van kunstmatige intelligentie tot de mogelijkheid om klantloyaliteit te vergroten via nieuwe verkoopkanalen. Het onderwerp voedseltrends kijkt naar nieuwe producten die worden gelanceerd in de wereldwijde bakkerij-industrie en de mogelijkheden die alternatieve ingrediënten bieden. De focusthema's zullen worden weerspiegeld in het podiumprogramma, bij exposantenstands en in de hoogtepuntgebieden. NBT MAGAZINE NR 4 2024 13
RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4