NBT magazine nr4 2024 Online

Interesse wekken Volgens Mark is juist de groeiende groep bakkerijen in het middensegment met een groter aantal winkels op zoek naar automatisering en flexibiliteit in het productieproces. “Het zijn misschien open deuren, maar personeelsproblemen zorgen ervoor dat je als ondernemer op zoek moet naar alternatieven en dat bieden wij. Vandaar dat we op deze manier, door het laten zien van de mogelijkheden, de interesse willen wekken bij potentiële klanten. Radini staat nog in de kinderschoenen in Nederland, maar we kunnen bakkers volledig ontzorgen, van installatie tot productie en van service tot training van bakkers.” Radini Broodlijn Dat verhaal komt ook naar voren tijdens een uitgebreide rondleiding door de proefbakkerij van Rademaker, waar onder meer een Radini broodlijn opstelling staat. De werkbreedte van de lijn is 600 of 800 millimeter en de lijn kan produceren zonder dat er deeg moet worden herverwerkt. De Radini Broodlijn is een innovatief systeem dat perfect is voor het verwerken van zowel stevige als zachte gefermenteerde degen. De broodlijn is namelijk uitgerust met een deegplak voorvormer die verschillende soorten deeg verwerkt, zoals groendeeg, roggedeeg, meergranendeeg en zuurdesem. De gewenste producten kunnen worden gevormd, zoals baguettes, vloerbrooden, vierkante broodjes, ciabatta's en focaccia's. De lijn automatiseert de productie van verschillende broodsoorten volledig of gedeeltelijk. Zo is het mogelijk een uniforme deegplak te produceren, waaruit vervolgens unieke handgevormde broodproducten worden gemaakt. “Onze broodlijn is ontworpen met het oog op gebruiksgemak en zorgt voor een moeiteloze efficiëntieverbetering zonder afbreuk te doen aan de productkwaliteit en ambacht. Het modulaire ontwerp maakt schaalbaarheid mogelijk, zodat we kunnen meegroeien met de uitbreidingsplannen van uw bakkerij.” ONZE BROODLIJN IS ONTWORPEN MET HET OOG OP GEBRUIKSGEMAK EN EFFICIËNTIEVERBETERING ZONDER AFBREUK TE DOEN AAN DE PRODUCTKWALITEIT EN AMBACHT Geweldige oplossing De aanwezige bakkers zijn danig onder de indruk van de productielijn, maar hebben ook vragen. “Is dit proces mogelijk met mijn deeg? Hoelang duurt de omschakeltijd als je van busbrood- naar kleinbrood-productie wil gaan?” De antwoorden stemmen iedereen tevreden en bakkers zien de noodzaak ook zeker voor automatisering. “Mensen willen niet meer in de nacht werken en sowieso is het een probleem om nieuw personeel te vinden. Dan word je gedwongen te kijken naar alternatieven en dit ziet eruit als een geweldige oplossing.” Meer informatie: Rademaker BV Tel. +31 (0)345 543 543 www.rademaker.com/radini NBT MAGAZINE NR 4 2024 15

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4