NBT magazine nr4 2024 Online

P. 40 RETRO: HET GOEDE Bedrijfsopvolging is een serieus probleem in de bakkerijbranche. Als een bakker binnen zijn familie geen overnamekandidaten kan vinden, is hij of zij afhankelijk van enthousiaste zijinstromers zoals Victor Smeets. Na jarenlang in de personeelsadministratie te hebben gewerkt, vond Victor Smeets zijn passie in het bakken van brood, met name desembrood. Eerde dit jaar nam hij een bijna honderd jaar oude bakkerij in Dieren over. P. 36 NBOV Hoe bereik ik als bakker Generatie Z als klanten en werknemers? Wat kan ik met AI en hoe kan ik het in mijn bedrijf integreren? Hoe veranderen eetpatronen en wat voor effect heeft dit op de bakkerij? Het zijn enkele vragen die aan bod kwamen tijdens de eerste inspiratiemiddag van de Nederlandse Brood- en Banket Ondernemersvereniging. P. 24 SWISS STEEL Traditioneel wordt staal geproduceerd via de hoogovenroute, die ijzererts met cokes smelt. Dit proces is energie-intensief en veroorzaakt aanzienlijke CO2uitstoot. De elektrische vlamboogoven (EAF) die elektriciteit gebruikt om staal te produceren uit schroot of direct gereduceerd ijzer, vermindert de CO2-uitstoot drastisch en is daardoor een veelbelovende technologie voor een duurzamere toekomst. P. 21 COVERSTORY DOSSCHE MILLS Als toonaangevende maalderij en grondstoffenproducent is Dossche Mills vastbesloten om landbouwers en (industriële) bakkers te wapenen tegen toenemende onzekerheden. Met het ‘Terah Footprint Program’ zet Dossche Mills de stap naar minder emissies, meer biodiversiteit en grotere weerbaarheid van de bodem. Dossche Mills wil hierin resoluut een voortrekkersrol op zich nemen. 21 36 40 24 NBT MAGAZINE NR 4 2024 5

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4