

SPEC I AL
OVENS
NBT
magazine
N
B
T
29
Sveba Dahlen:
marktleider op het
gebied van deckovens
Helios deckovens bij uitstek geschikt voor kleinere,
ambachtelijke bakkerijen
Baas Food Equipment viert dit jaar het
veertigjarig bestaan en is een toonaan-
gevende leverancier op het gebied van
deckovens. Het model ‘Classic’ van Sveba
Dahlen wordt door het Haagse bedrijf
omschreven als ‘waarschijnlijk de beste
deckoven ter wereld’ en voor kleinere
winkels die graag ambachtelijk willen
bakken voorziet Baas Food Equipment in
specifieke oplossingen, zoals de Helios
deckovens van Debag.
De fraaie Helios deckoven van Debag
Sveba Dahlen Classic
De Classic van het Zweedse bedrijf Sveba
Dahlen is een aantrekkelijke deckoven
voor wie met de modernste technieken
op een traditionele manier wil bakken.
Het flexibele modulaire systeem bestaat
uit zes verschillende ovenformaten en een
uitgebreid gamma aan accessoires. Dit stelt
iedere gebruiker in staat om een oven
te creëren die aan alle eisen en wensen
voldoet.
Bij de Classic kunnen tot vijf ovendecks op
elkaar worden geplaatst. Per deck kunnen
de instellingen voor bijvoorbeeld tempera-
tuur en verdeling van het onder-, boven-
en voorvermogen apart worden ingesteld.
Verder is de Classic een zeer betrouwbare
en veilige oven. Hij heeft een speciaal ont-
worpen onderframe dat extreme spannin-
gen kan weerstaan. De goed geïsoleerde
ovenkamers garanderen een eerste klas
hittedistributie terwijl de buitenkant koel
blijft.
Bijzondere ovendeuren
De ovendeuren zijn de enige bewegende
onderdelen in de oven. Om ervoor te zor-
gen dat deze zo lang mogelijk meegaan,
wordt bij de fabricage gebruikgemaakt
van lasertechnologie. Hiermee worden de
deuren exact uitgesneden, waarna deze
gemonteerd worden op een torsiebesten-
dige fitting. De grote ruiten bieden perfect
zicht op het product en het dempings-
mechanisme met veer zorgt dat de deur
gemakkelijk te openen is.
Betrouwbare elementen
De hitte-elementen van de Classic zijn spe-
ciaal geselecteerd voor hun betrouwbaar-
heid en snelle reactievermogen. De voorste
hitte wordt gegenereerd door speciale
keramische elementen. Deze geven snel
hitte, zorgen voor een optimale distributie
van de hitte over de hele breedte van de
oven en geven een uniforme overgave van
de hitte aan de producten.
Vele accessoires
De Classic heeft vele accessoires zoals een
ingebouwde stoomgenerator, onderge-
bouwde rijskast, stenen vloeren, vlonder,
programmeerbaar paneel, hogere bakka-
mers en meer.
Helios deckovens
Ideaal voor gebruik in bijvoorbeeld bak-
kerijfilialen, supermarkten, natuurvoe-
dingswinkels en lunchrooms zijn de Helios
deckovens van Debag. Deze zijn compact,
eenvoudig te bedienen (analoog of met
‘pro’-bediening) en voorzien van een ste-
nen vloer en ingebouwde stoomgenera-
tor. Er zijn verschillende uitvoeringen, die
respectievelijk één, twee of vier bakplaten
van 60 bij 40 centimeter herbergen. Verder
is het belangrijk te weten dat het Helios-
systeem volledig modulair is opgebouwd
en de oven dus voorzien kan worden van
een automatische rijskast, een afzuigkap
en zelfs een Dila-convectieoven.
Meer informatie:
Baas Food Equipment,
tel. +31 (0)70 3209152,
www.baasfood.nlIeder deck kan apart worden ingesteld bij
de Classic van Sveba Dahlen