Previous Page  29 / 44 Next Page
Basic version Information
Show Menu
Previous Page 29 / 44 Next Page
Page Background

SPEC I AL

OVENS

NBT

magazine

N

B

T

29

Sveba Dahlen:

marktleider op het

gebied van deckovens

Helios deckovens bij uitstek geschikt voor kleinere,

ambachtelijke bakkerijen

Baas Food Equipment viert dit jaar het

veertigjarig bestaan en is een toonaan-

gevende leverancier op het gebied van

deckovens. Het model ‘Classic’ van Sveba

Dahlen wordt door het Haagse bedrijf

omschreven als ‘waarschijnlijk de beste

deckoven ter wereld’ en voor kleinere

winkels die graag ambachtelijk willen

bakken voorziet Baas Food Equipment in

specifieke oplossingen, zoals de Helios

deckovens van Debag.

De fraaie Helios deckoven van Debag

Sveba Dahlen Classic

De Classic van het Zweedse bedrijf Sveba

Dahlen is een aantrekkelijke deckoven

voor wie met de modernste technieken

op een traditionele manier wil bakken.

Het flexibele modulaire systeem bestaat

uit zes verschillende ovenformaten en een

uitgebreid gamma aan accessoires. Dit stelt

iedere gebruiker in staat om een oven

te creëren die aan alle eisen en wensen

voldoet.

Bij de Classic kunnen tot vijf ovendecks op

elkaar worden geplaatst. Per deck kunnen

de instellingen voor bijvoorbeeld tempera-

tuur en verdeling van het onder-, boven-

en voorvermogen apart worden ingesteld.

Verder is de Classic een zeer betrouwbare

en veilige oven. Hij heeft een speciaal ont-

worpen onderframe dat extreme spannin-

gen kan weerstaan. De goed geïsoleerde

ovenkamers garanderen een eerste klas

hittedistributie terwijl de buitenkant koel

blijft.

Bijzondere ovendeuren

De ovendeuren zijn de enige bewegende

onderdelen in de oven. Om ervoor te zor-

gen dat deze zo lang mogelijk meegaan,

wordt bij de fabricage gebruikgemaakt

van lasertechnologie. Hiermee worden de

deuren exact uitgesneden, waarna deze

gemonteerd worden op een torsiebesten-

dige fitting. De grote ruiten bieden perfect

zicht op het product en het dempings-

mechanisme met veer zorgt dat de deur

gemakkelijk te openen is.

Betrouwbare elementen

De hitte-elementen van de Classic zijn spe-

ciaal geselecteerd voor hun betrouwbaar-

heid en snelle reactievermogen. De voorste

hitte wordt gegenereerd door speciale

keramische elementen. Deze geven snel

hitte, zorgen voor een optimale distributie

van de hitte over de hele breedte van de

oven en geven een uniforme overgave van

de hitte aan de producten.

Vele accessoires

De Classic heeft vele accessoires zoals een

ingebouwde stoomgenerator, onderge-

bouwde rijskast, stenen vloeren, vlonder,

programmeerbaar paneel, hogere bakka-

mers en meer.

Helios deckovens

Ideaal voor gebruik in bijvoorbeeld bak-

kerijfilialen, supermarkten, natuurvoe-

dingswinkels en lunchrooms zijn de Helios

deckovens van Debag. Deze zijn compact,

eenvoudig te bedienen (analoog of met

‘pro’-bediening) en voorzien van een ste-

nen vloer en ingebouwde stoomgenera-

tor. Er zijn verschillende uitvoeringen, die

respectievelijk één, twee of vier bakplaten

van 60 bij 40 centimeter herbergen. Verder

is het belangrijk te weten dat het Helios-

systeem volledig modulair is opgebouwd

en de oven dus voorzien kan worden van

een automatische rijskast, een afzuigkap

en zelfs een Dila-convectieoven.

Meer informatie:

Baas Food Equipment,

tel. +31 (0)70 3209152,

www.baasfood.nl

Ieder deck kan apart worden ingesteld bij

de Classic van Sveba Dahlen