Previous Page  30 / 44 Next Page
Basic version Information
Show Menu
Previous Page 30 / 44 Next Page
Page Background

‘Gewoon goed’

Rainer Knoll beoordeelt DAUB Backtechnik

NBT

magazine

30

OVENS

SPEC I AL

Rainer Knoll van de Bremense ‘Backstube’

kent de DAUB thermo-olietechniek al van

zijn DAUB Backmeister, waarmee hij sinds

1989 dag in, dag uit betrouwbaar en pro-

bleemloos hoogwaardige en ambachtelijk

vervaardigde kwaliteitsproducten bakt.

De door Knoll nieuw aangeschafte DAUB

Thermo-Roll wagenovens met SX12 control-

ler kunnen communiceren met de SX 12-con-

troller van de DAUB Backmeister en op die

manier onder andere snel recepten uitwis-

selen. Naast de gemakkelijke bediening, het

grote display en de geïntegreerde ketel-

aansturing blijkt juist uit dit soort details

de ‘echte DAUB-knowhow’. Bovendien kan

het receptbeheer heel eenvoudig op de pc

plaatsvinden en gemakkelijk naar de con-

trollers worden doorgegeven.

Om in de toekomst nog beter aan de ver-

schillende eisen ten aanzien van de baktem-

peratuur voor de producten tegemoet te

kunnen komen, heeft de heer Knoll beslo-

ten tot de aanschaf van de nieuwe etage-

bakoven met twee temperatuurzones. “Nu

kunnen we tegelijk brood en gebak bakken,

waardoor onze productie nog flexibeler

wordt”, aldus Knoll. “De nieuwe DAUB

Backmeister voldoet gewoon perfect aan

onze hoge kwaliteitseisen.”

Dankzij zijn goede ervaringen met DAUB

stond het voor Rainer Knoll al bij voorbaat

vast dat hij ook voor de geplande nieuw-

bouw van zijn bakkerij thermo-olieovens

van de Hamburgse fabrikant zou gaan

gebruiken. “En dat niet alleen vanwege

de ongeëvenaarde bakeigenschappen, maar

vooral ook om de energiebesparing”, vult

Knoll aan.

Verstandige beslissing

Toen dochter Lene Siemer (geboren Knoll) 4

jaar geleden besloot dat ze op termijn het

familiebedrijf wilde voortzetten, werd de

knoop doorgehakt voor de nieuwbouw van

de bakkerij. Na lang zoeken deed de moge-

lijkheid zich voor om vlakbij de oude locatie

(tweehonderd meter verderop in dezelfde

straat) een geschikt object te kopen en dit te

verbouwen. Zo konden ze meerdere vliegen

in één klap slaan.

Hart voor de zaak

Rainer Knoll hecht er veel waarde aan dat

de productiefaciliteit zich dicht bij de oude

plek bevindt. Daardoor wordt de weg naar

het werk voor de medewerkers niet langer.

Het zou vast veel eenvoudiger zijn geweest

om ergens op het industrieterrein van

Bremen een nieuwe bakkerij te bouwen,

maar dan hadden de medewerkers wel-

licht niet achter de verhuizing gestaan en

ontslag genomen. Om hoogwaardige pro-

ducten te vervaardigen, heb je echter een

betrouwbaar team van betrokken mede-

werkers nodig, die met plezier werken. Voor

de familie Knoll zijn de medewerkers van

oudsher het belangrijkste bedrijfskapitaal.

“We bakken uit overtuiging en voelen ons

verantwoordelijk voor mens en natuur.

Dat is onze filosofie. We maken ecolo-

gisch brood en gebak. Met ons team van

gekwalificeerde medewerkers vervaardi-

gen we hoogwaardige kwaliteitsproducten.

Onze jarenlange ervaring vormt elke dag

opnieuw een belangrijk ingrediënt bij de

productie van brood en gebak, zodat we

de kwaliteit van onze producten voortdu-

rend verbeteren. Alleen producten die aan

onze eisen voldoen en door onze strenge

kwaliteitscontrole komen, gaan verder naar

onze wederverkopers, de natuurvoedings-

winkels, en onze eigen winkels. Op die

manier staan we met onze naam persoonlijk

garant voor de kwaliteit van onze bakkerij-

producten. Het resultaat is dat onze consu-

menten hoogwaardig ecologisch brood en

gebak kunnen kopen. Het gebruik van de

modernste apparatuur en de verwerking

van grondstoffen uit biologisch-dynamische

(Demeter) en andere gecontroleerde ecolo-

gische teelt, leidt ertoe dat we verantwoord

met de natuur omgaan. We bakken met

passie - dat is onze dagelijkse stimulans bij

het werk”, zo vat Rainer Knoll zijn onderne-

mingsfilosofie samen.

Een goede nasmaak

Wat betreft het thema kwaliteit voegt hij

er het volgende aan toe: “We gebruiken

bewust geen kunstmatige toevoegingen en

hulpmiddelen zoals broodverbeteraars. Bij

het samenstellen van onze eigen receptu-

ren houden we rekening met de nieuw-

ste inzichten afkomstig uit onderzoek en

levensmiddelentechnologie. Ook mensen

Het antwoord van Rainer Knoll is kort en

bondig, wanneer hem gevraagd wordt

de oven van DAUB Backtechnik GmbH in

Hamburg te beoordelen. De directeur van

de ‘Backstube - Backen mit Leidenschaft’

(bakkerij ‘Bakken met passie’) in Bremen is

niet alleen te spreken over de uitstekende

bakresultaten van DAUB, maar ook over

het uitgebreide advies, het projectmanage-

ment en de montage door de ovenspecia-

list op het gebied van thermo-olietechniek.

Rainer Knoll