Previous Page  31 / 44 Next Page
Basic version Information
Show Menu
Previous Page 31 / 44 Next Page
Page Background

NBT

magazine

N

31

SPEC I AL

OVENS

met een allergie of chronische ziekte vin-

den in ons assortiment brood en gebak

een ruime keus aan kwaliteitsproducten

om dagelijks van te genieten. Deeg krijgt

van ons de benodigde tijd om in alle rust te

rijzen. Soms kan het wel zestig uur duren

voor de geheel eigen smaak van de verschil-

lende granen en deegsoorten zich volledig

ontplooit! Maar daarna worden we voor

dat wachten beloond met een uitstekend

resultaat: heerlijk, smakelijk brood.”

Ook als het gaat om ecologisch verant-

woord energieverbruik heeft Rainer Knoll

duidelijke principes: 100% groene stroom

uit hernieuwbare bronnen, het meest effec-

tieve gebruik van alle primaire energie.

Zo worden het volledige gebouw en het

industriële water verwarmd met behulp van

warmteterugwinning uit rookgassen, damp

en koeltechniek. De pompen die daarvoor

nodig zijn, zijn uiteraard ook zeer efficiënt

en modulair regelbaar. Naast de inzet op het

gebied van ecologische belangen en duur-

zaamheid binnen het eigen bedrijf, werkt

de ‘Backstube - Backen mit Leidenschaft’

als contractpartner van Demeter volgens de

richtlijnen van de Demeter Bund, en is het

bedrijf lid van de ‘Arbeitskreis Gutes Brot’

(werkgroep Goed brood), het Partnerschaft

Umwelt Unternehmen Bremen (partner-

schap van milieubewuste ondernemingen)

en de CSR Hanse (vereniging voor maat-

schappij verantwoord ondernemen).

En hoe komen de producten bij de klant?

“Ook bij de verkoop hebben we milieube-

scherming hoog in het vaandel staan. Ons

wagenpark bestaat uitsluitend uit voertui-

gen die op aardgas rijden. Tot dusver heb-

ben onze zeven aardgasvoertuigen in totaal

450.000 kilometer afgelegd. Op die manier

vervangen wij per jaar zo’n 48.000 liter die-

sel door aardgas. Dat wil zeggen: minder

uitlaatgassen en minder dieselroetdeeltjes

plus een investering in de toekomst. Als een

van de 13 bedrijven met een voorbeeldfunc-

tie hebben we een onderscheiding gekre-

gen voor arbeids- en gezondheidsbescher-

ming in ambachtelijke bedrijven. In 2010

werd de Backstube door de Wirtschaftsrat

Bremen-Nord (raad voor het bedrijfsleven)

verkozen tot Onderneming van het Jaar.

Bent u tevreden met uw nieuwe bedrijfslo-

catie? “Al met al is de nieuwbouw goed

verlopen, maar het coördineren en mana-

gen van alle werkzaamheden was een hele

opgave. De ondersteuning door DAUB

was voor ons dan ook erg belangrijk. We

hebben bewust voor een aanzienlijk gro-

ter koeloppervlak gekozen dan we op dit

moment nodig hebben. De reden hiervoor

is, dat de oppervlakte nu al is voorbereid op

de toekomst en het gedeelte in de tussen-

tijd kan worden gebruikt als gist- en tem-

peratuurkamer voor zuurdesem. De tem-

peratuurkamer wordt ook gebruikt voor

het verlengen van de gaartijd, waaruit zeer

aromatische producten voortkomen, die

erg lang vers blijven.”

Optimale service van DAUB

Vanwege de goede ervaringen van Rainer

Knoll werden ook voor de nieuwbouw

ovens van DAUB ingepland. De heer Knoll

vond vooral de alleszins redelijke offerte

en de snelle beantwoording van vragen

die opkwamen, zeer prettig. Het duidelijke

concept en de oplossingsgerichte voorstel-

len waren eveneens doorslaggevend voor

het aankoopbesluit. “Het kant-en-klare

ovenpakket met ketel, montage, isolatie

van de ringleiding en containers, plus de

verhuizing van de oude ketelinstallatie en

de integratie van de producten van een

andere ovenfabrikant in de nieuwe DAUB-

bakoveninstallatie vormden voor mij de

bevestiging dat onze beslissing volko-

men juist was”, benadrukt Rainer Knoll.

“Bovendien werden we niet verrast door

verborgen kosten of “kleine lettertjes”,

kortom, het was allemaal ‘gewoon goed’.”

Alles wijst erop dat Rainer Knoll en zijn bak-

kerij ‘Backstube - Backen mit Leidenschaft’

op de nieuwe locatie een nieuw hoofdstuk

aan de succesvolle bedrijfsgeschiedenis gaat

toevoegen. Met de ovens en de ervaring

van DAUB heeft hij wat dat betreft ook

vanuit technisch oogpunt optimale voor-

uitzichten.

Meer informatie:

Kaak Nederland,

tel. +31 (0)315 339 111,

www.kaakgroep.nl