NBT Magazine nr.5 2017

NB T M a g a z i n e n r 5 2 0 1 7 35 Achterin de winkel is een bakatelier gesitueerd, waar een bakker in het zicht van de klant de hele dag vers brood bakt. In kleine shifts worden er ook de hele dag door verschillende specialiteiten gemaakt. Vooral de grote werkbank blijkt een echte publiekstrekker. Alles mag zichtbaar en transparant zijn, ook achter de schermen: een stalen pui met glas geeft zelfs een doorkijkje naar het magazijn en de vriezer. Volgens de eigenaren zorgt dat voor leven in de brouwerij. BAKKERSCAFÉ PAULISSEN De familie Paulissen heeft elf bakkerswinkels in en om Maastricht. Een daarvan was gevestigd in het door brand verwoeste winkelcentrum in Stein. Inmiddels is het winkelcentrum weer in volle glorie hersteld. Aan het grote middenplein met veel glas en staal, dat een buitengevoel heeft dankzij het vele licht en de leibomen, runt bakkerij Paulissen nu een uniek bakkerscafé. Het café heeft een groot overdekt terras van zo’n 65 plaatsen en binnen nog eens 25 plekken. Het winkelcentrum vervult een regiofunctie en trekt dus veel publiek. Dat geldt ook voor het terras van Bakkerscafé Paulissen. Bezoekers kunnen hier een kopje koffie drinken en een broodje of een stuk vlaai bestellen. In de winkel zijn ook basale maaltijden te koop om mee te nemen. Voor de bak- kersfamilie betekent dit de stap naar ‘bakker met horeca-activiteiten’. De winkel heeft een open, industriële uitstraling die goed past bij de rest van het winkelcentrum. Redie verzorgde de totale oplevering van de winkel als turnkey-project, inclusief wanden, vloeren, verlichting en toiletgroepen. Eikenhoutelementen zorgen voor de ambachtelijke, bourgondische uitstraling die de eigenaren voor ogen hadden en vormen samen met steen en staal een stoer en tegelijk warm geheel. Redie verzorgde ook de aankleding van het terras. In de winkel zelf is optimale flexibiliteit gecreëerd met het SwitchMe!-systeem van Redie. De meubels zijn verplaatsbaar en de broodwand krijgt met ver- schillende accessoires zoals manden, schappen, korven en kisten steeds een ander aanzien. Zo kan de bakkerij van maandag tot zaterdag en op ver- schillende dagdelen inspelen op de specifieke behoeftes van de klant op dat moment, zonder ‘nee’ te hoeven verkopen. Bovendien stralen de aanpassin- gen door de dag heen activiteit uit. ROUSSEAU CHOCOLADE Rousseau Chocolade is een begrip in Limburg en Oost-Brabant. Bijna vijftig jaar geleden begon Nico Rousseau in de kelder van zijn Sittardse woning met de handmatige productie van pindarotsjes. Inmiddels staan meer dan der- tig medewerkers in eigen en franchisewinkels garant voor de ambachtelijke kwaliteit van Rousseau Chocolade. Met de opening van de conceptwinkel bij vliegveld Beek begint het succes zich nu zelfs over de landsgrenzen uit te strekken. Makado, het winkelcentrum bij vliegveld Beek, loopt voortreffelijk. Rousseau Chocolade voegt daar met een bijzonder concept iets extra’s aan toe; betaal- bare luxeverwennerij met bonbons en topkwaliteit chocola die voor iedereen bereikbaar zijn. Redie maakte voor de nieuwste winkel in samenwerking met een architect een concept dat laagdrempelig en uitnodigend is en bewijst dat mooi niet persé duur hoeft te zijn. De inrichting is net zo betaalbaar en kwali- tatief als de producten die Rousseau verkoopt. De winkel is uitgevoerd in – hoe kan het ook anders – chocoladetinten. De sfeervolle hoge counter met houtstructuur vormt een fraai geheel met de zelf- bedieningsrekken van Redie’s SwitchMe!-concept met stalen rekken en houten schappen. De ‘koperen’ zuil met het logo erin verwerkt is de eyecatcher. De vernieuwde uitstraling zal de komende jaren ook doorgevoerd gaan worden in andere nieuwe en eventueel bestaande winkels. Meer informatie: Redie Interieurs Oirschot bv Tel. 0499-573232 www.redie.nl

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4