NBT magazine nr5 online

NB T M a g a z i n e n r 5 2 0 1 8 40 R e t r o Echte Bakker denDulk BESTAAT NEGENTIG JAAR NEGENTIG JAAR IS NIET ALLEEN EEN LANGE TIJD, MAAR OOK EEN PRACHTIG JUBILEUM OM AANDACHT AAN TE SCHENKEN. DAT DOET ECHTE BAKKER DEN DULK DAN OOK ZEKER. DE BAKKERIJ HEEFT HAAR OORSPRONG IN KATWIJK AAN ZEE EN DAAR STARTTE IN 1928 TEUN DEN DULK – DE OPA VAN TEUN DEN DULK DE HUIDIGE EIGENAAR – EEN ‘ELEKTRISCHE BROOD- EN BANKETBAKKERIJ’. NEGENTIG JAAR LATER STAAT DE DERDE GENERATIE, EN OOK DE DERDE TEUN, AAN HET ROER VAN HET FAMILIEBEDRIJF, DAT AAN HET EINDE VAN DEZE MAAND VIJF FILIALEN TELT. WIJ GINGEN OP BEZOEK IN DE BAKKERIJ IN NOORDWIJK EN SPRAKEN DAAR MET TEUN EN ZIJN VROUW ARYANNE OVER DE GESCHIEDENIS EN DE TOEKOMST VAN ECHTE BAKKER DEN DULK. De bakkerij van Echte Bakker den Dulk is gesitueerd op een industrieterrein in Noordwijk, waar wij hartelijk ontvangen worden door Teun en Aryanne. Na deze ontvangst komt Teun met een dik plakboek aan tafel zitten. “Mijn moeder heeft dit allemaal bijgehouden over onze geschiedenis”, zo vertelt Teun terwijl hij door het boek bladert. “Het is op 21 april 1928 begonnen, toen mijn opa Teun een bakkerij opende op de Voorstraat in Katwijk. Het waren echt nog andere tijden, met grondstoffen die meer geld kostten dan het personeel. Dat is wel anders tegenwoordig.” UITDAGING Zijn vader (ook Teun) kwam in 1965 de bakkerij versterken en nam deze in 1970 helemaal over. “Hij richtte zich vooral op uitbreiding”, zo herinnert Teun zich. “In 1987 begonnen mijn ouders bijvoorbeeld als een van de eerste bakkers in Nederland een bakkerswinkel met croissanterie en lunchroom onder de naam Brasserie den Dulk. Ikzelf ben in de bakkerij opgegroeid natuurlijk, maar de ambitie om echt met mijn handen in het deeg te staan elke dag en als bakker in het bedrijf te werken, had ik niet. Ik koos voor een opleiding Bedrijfskunde en heb dus een economische achtergrond. Toen mijn vader echter in 1989 nog meer ging uitbreiden, zag ik wel een uitdaging voor mij weggelegd om mijn toegevoegde waarde te laten zien en ben ik samen met Aryanne in het familiebedrijf gestapt.” Waar Aryanne vooral in de winkels is te vinden van Echte Bakker den Dulk, spijkert Teun sinds zijn intrede zijn kennis als bakker bij met cursussen. “Ik wilde wel mee kunnen praten met de bakkers”, zo verklaart Teun zijn keuze. “Verder ben ik sinds die tijd vooral actief als leidinggevende en ondernemer samen met Aryanne, waar ik daarnaast als vliegende keep ingezet word om de vakmensen – onze bakkers – aan het werk te houden.” ONDERNEMER Door de jaren heen is er natuurlijk veel veranderd, ook voor Teun. “Je bent tegenwoordig veel meer ‘ondernemer’ en er komt veel meer bij kijken dan vroeger. Je bent verantwoordelijk voor je personeel, maar ook het voldoen aan regelgeving is iets waar men heel gemakkelijk De derde en vierde generatie Den Dulk met van links naar rechts Thomas, Anne, Aryanne en Teun

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4