NBT magazine nr5 online editie

NB T M a g a z i n e n r 5 2 0 1 9 3 C o l o f o n e n D e V i s i e Hoe kom ik in het consumentenpanel van de beste speculaasbakker van Nederland? Dat was het eerste dat ik dacht toen ik alle lekkere speculaasproducten voorbij zag komen die tijdens de afgelopen Najaarsdagen van Beko beoordeeld werden en waaruit ‘De beste speculaasbakkers van Nederland 2019’ bekend werden gemaakt. Het water liep mij echt in de mond, mede doordat ik weet hoe lekker de speculaasjes met amandelen, speculaasjes zonder amandelen en gevulde speculaas van de bakker kunnen zijn. Ik heb al eerder op deze plek gekscherend alle bakkers van Nederland opgeroepen hun beste speculaasproducten naar onze redactie in te zenden zodat wij een onafhankelijk en objectief oordeel konden vellen over wat wij nu de beste speculaas vonden. Helaas moet ik bekennen dat de cynische ondertoon in mijn schrijven u daar niet ontgaan is, vanwaar ik ook geen speculaas terugzag op mijn bureau. Ik hoef u hier niet te gaan vertellen waarom speculaas van de bakker niet te vergelijken is met speculaas van de supermarkt gelukkig, een discussie die ik overigens wel vaak voer met vrienden en familie. Net zo goed gaat het dan over brood, banket en alle andere producten die u – grotendeels – zelf maakt. Het valt mij vooral bij mijn generatiegenoten op (midden dertigers, kleine kinderen en fulltime werkende vaders) dat ze wel bereid zijn brood te halen bij de bakker, maar voor banket en in dit geval speculaas, de plaatselijke supers aanhouden als vast adres. Ik zeg dan altijd: ga het verschil eens proeven, dan rechtvaardigt de betere kwaliteit de hogere prijs met gemak. Dat zijn ‘discussies’ die ik voer omdat ik zo geniet van alle lekkere producten van u als bakker. Het zal voor de drie winnaars van ‘De beste speculaasbakkers van Nederland 2019’ – gefeliciteerd met jullie overwinning trouwens – gemakkelijker zijn om klanten naar de winkel te trekken, want ‘De beste van Nederland’ is altijd een publiekstrekker. Genoeg reden om ook volgend jaar weer uw stinkende best te doen om deze inmiddels felbegeerde titel in de wacht te slepen. En wie weet kan ik als toekomstig consumentenpanellid een goed woordje voor u doen. Kom ik er toch weer op terug: ik zie graag uw beste speculaas (het liefst gevuld) verschijnen zodat ik een gedegen oordeel kan vellen over uw product… Vaktijdschrift voor de totale bakkersbranche. Verantwoordelijke uitgever Nederland: GPmedia BV Van Schaeck Mathonsingel 8 6512 AP Nijmegen, The Netherlands Telefoon: +31 (0)24 3 246146 E-mail: info@gpmedia.nl Internet: www.gpmedia.nl www.nbtmagazine.biz Verantwoordelijke uitgever België: GPmedia BV Postbus 10000 2300 Turnhout (B) Uitgever: Peter Peeters Redactie: Coen de Jager (hoofdredacteur) c.dejager@gpmedia.nl Advertentieverkoop: GPmedia BV Gerdo van de Peppel (Verkoopleider) g.peppel@gpmedia.nl Emiel Bruning (Media-adviseurs) e.bruning@gpmedia.nl Alle orders worden afgesloten en uit­ gevoerd conform de Regelingen voor het Advertentiewezen, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbanken en bij de Kamers van Koophandel. Vaktijdschrift NBT Magazine heeft het HOIKeurmerk. Dit betekent dat de oplage is gegarandeerd en gecontroleerd. Abonnementen: www.gpmedia.nl of via info@gpmedia.nl Per jaar € 24,- Losse verkoop € 10,50 Het abonnement kan elk gewenst moment ingaan. Vormgeving: GPmedia BV Telefoon: +31 (0)24 3 246146 Internet: www.gpmedia.nl Fotografie: Maaike van Esch Druk: PRinterface ISSN: 1872-9363 © Copyright 2019 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie microfilm of welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever. NBT Magazine besteedt de grootst mogelijke aandacht aan de juistheid van de informatie die in het vaktijdschrift wordt opgenomen. Fouten zijn echter niet volledig uit te sluiten. De uitgever en de auteurs zijn dan ook op geen enkele wijze verantwoordelijk voor schade, van welke aard ook, die is ontstaan als gevolg van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op de bedoelde informatie. TweemaandelijksVaktijdschrift - Erkenningsnummer (P708168) Vaktijdschrift voor de totale bakkersbranche | Oktober 2019 | 20e jaargang no.5 | Prijs € 10,50 nbt magazine Special OVENS COVERSTORY BAKKERIJ ACHTERBERG KIEST VOOR WACHTEL COMPACT ROTATIEOVENS Y OF COMPANIES BV VENFAMILY.COM ry Equipment Family succesful history of lopment, engineering or the food industry. rket the family labels a strong position due nd creative turnkey l high end production of-the-art machines. ade by a wonderful d people.Theymake lovetoshowyouwhy. NDITIONING onditioning 8-10-2019 09:06:49 De Visie Coen de Jager Hoofdredacteur vaktijdschrift NBT Magazine c.dejager@gpmedia.nl “HOE KOM IK IN HET CONSUMENTENPANEL VAN DE BESTE SPECULAASBAKKER VAN NEDERLAND?”

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4