NBT magazine nr5 2020 Online

NB T M a g a z i n e n r 5 2 0 2 0 25 VEERTIG JAAR OUD Uiteindelijk werd Bastiën ook beperkt door zijn capaciteit in de productie. “We konden veel meer, maar moesten gewoon noodgedwongen nee zeggen tegen mooie opdrachten. Het werd mij al snel duidelijk dat we op zoek moesten naar een andere productielocatie. Een tweede winkel was niet eens een vereisten, we zochten gewoon ruimte om te bakken. We vonden uiteindelijk drie jaar geleden in Dinteloord deze locatie waar voorheen een andere bakker in had gezeten. De oude bakkerij en de winkel waren er nog, maar de bakker zelf was net gestopt. We hebben dus niks hoeven over nemen, maar hadden er wel een tweede winkel en een ruime bakkerij bij. Het was allemaal bijna veertig jaar oud, maar toch.” WINKEL EN OVENS VERVANGEN Zo ga je van een nagenoeg splinternieuwe bakkerij die te klein is, naar een grote bakkerij waar in veertig jaar tijd niets veranderd is. “Vooropgesteld: dit was veertig jaar geleden echt een vooruitstrevende bakkerij, maar het voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. De winkel idem dito. Die hebben we echt als eerste meteen vervangen, want dat is ons uithangbord en visitekaartje. Die hebben we volgens hetzelfde concept als in Steenbergen opgeknapt, maar daardoor konden we in de bakkerij niet zoveel doen. Het was dus even behelpen. Er moest ook heel veel gebeuren. Het hele pand was ‘muf’, waar geen duidelijke reden voor gevonden kon worden. Door overal ventilatie op te hangen hebben we dat voor een groot deel verholpen gelukkig. De ovens moest echter als eerste vervangen worden, want die was helemaal op.” ENERGIEBESPARING “De oven had gewoon zijn langste tijd gehad. Waar we dat aan merkten? Nou allereerst aan de stookkosten. We stookten eerst heel Dinteloord warm en daarna was de oven ook een keer warm. Met de nieuwe ovens scheelt het ons vooralsnog al veertig procent aan energiekosten. Maar de oven was ook niet meer betrouwbaar. De ene keer kwamen de producten er geweldig uit en de volgende keer niet. Dan kon je weer een lading producen weggooien. Er moesten gewoon nieuwe ovens komen en de keuze is daarbij op HEIN gevallen. Frans van Huët van Van Asselt & Alferink heeft ons heel goed begeleid in het voortraject en we konden onze tien jaar gelden aangeschafte inschietoven in Steenbergen ook meteen inruilen. Een bijkomend voordeel, maar we hadden ook gewoon de overtuiging dat Van Asselt & Alferink het hele project in goede banen konden leiden.” VEEL WERK Het hele project had dan ook wat voeten in aarde. “We wilden niet alleen nieuwe rotatieovens, er moest ook een nieuwe rem- en narijskast komen en een afzuigkap was noodzakelijk. Ik wilde alles bij één partij afnemen en kreeg bij Van Asselt & Alferink het beste gevoel. Zij hebben veel ervaring met dit soort projecten. Er moest ook veel werk verzet worden. De oude brander zat bijvoorbeeld 70 cm onder de grond en moest eruit gehakt worden, net als de oude oven. In totaal heeft het tweeëneenhalve week geduurd, maar dat kwam ook door het vele andere werk. De vloer moest eruit en geëgaliseerd worden, waarna Burnex aan de slag kon met de installatie van de ovens en rem- en narijskast, waarna de afzuigkap gemonteerd kon worden. Toen dat allemaal stond werd de vloer nog betegeld en gevoegd wat zorgde voor wat dagen vertraging, want dat moest drogen. Maar met het nodige kunst en vliegwerk hebben we nog enigszins kunnen doordraaien en zijn we afgelopen zomer gestart met bakken met de nieuwe ovens. Hoe dat was? Heel fijn.” BETERE KWALITEIT Dat is een understatement. “Het is een wereld van verschil. We hebben tweeëneenhalf jaar er alles aan gedaan om het beste uit de oude oven te krijgen en dat ging soms goed en soms wat minder. Dan ga je bakken met nieuwe ovens en alles komt er goed uit, waarbij je alleen een programma hoeft te selecteren en de oven de rest doet. De basis is zo fijn en de rest moet je finetunen, maar iedereen kan hiermee bakken. En de kwaliteit is gewoon veel beter! Er is nu zoveel meer rust in de bakkerij en dat is voor mij ook heel fijn. Ik hoef zelf niet meer elke nacht in de bakkerij te zijn en we kunnen productie draaien. Grotere charges zijn mogelijk, 120 cakes per keer bijvoorbeeld, en ze zijn allemaal van een constante, goede kwaliteit. Het werkt zoveel relaxter als je van te voren weet dat het goed gaat. We kunnen weer een planning maken, omdat de oven niet stil staat. Zo hoort het te gaan in de productie, maar dit gevoel waren we een beetje verloren de afgelopen jaren.” BAKKERIJ BENUTTEN De grootste investeringen zijn nu gedaan, zo horen we van Bastiën. “We kunnen weer even vooruit en we kunnen weer groeien als we willen. Niet dat dat een doel is, maar het zou kunnen. We hebben ook bij het plaatsen van de twee rotatieovens rekening gehouden met de plaatsing van een derde in de toekomst. Het doel is nu om de bakkerij ten volle te benutten. Wensen zijn er nog wel, maar nu eerst maar eens een paar jaar zo goed mogelijk roeien met de riemen die we nu hebben en dan zien we het wel weer. Een derde filiaal is geen ambitie in ieder geval, maar zo efficiënt mogelijk produceren voor onze huidige twee filialen is dat wel.” Meer informatie: Van Asselt & Alferink/HEIN Tel. +31 (0)345-820204 | www.vanasseltenalferink.nl

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4